Eski Riyad büyükelçisi Yakış: Suudlar sağa sola para savurmaz

Eski Riyad büyükelçisi Yakış: Suudlar sağa sola para savurmaz
Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Gazeteci İpek Yezdani'ye Suudi Arabistan Prensi Selman'ın Türkiye ziyaretiyle ilgili önemli yorumlarda bulundu.

Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Gazeteci İpek Yezdani'nin YouTube programına katılarak, Suudi Arabistan Prensi Selman'ın Türkiye ziyaretiyle ilgili önemli yorumlarda bulundu.

Yakış, "Suudi Arabistan-Türkiye Ortak Bildirisi'nin metni Arapça'dan tercüme edilmiş, proforma bir bildiri olduğu intibası veriyor, içinde özel bir şey yok, söylenmesi gerekenlerin söylendiği olağan bir metin" derken, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Suudi Arabistan'ın petrol kazancının 400 milyar doları olduğunu ancak Suudiler'in bu parayı elbette Türkiye'ye tahsis etmeyeceğini, akıllıca yatırımlar yapmak için İngiliz danışmanlarla ortak kararlar alacaklarını söyledi.

"Suudlar sağa sola para savuran insanlar değiller. Havuza, balıklara para atmak gibi bir şey olacağını düşünmüyorum" ifadesini kullanan Yakış konuşmasında, Kaşıkçı cinayetinin gölgesinde gerçekleşen bu ziyaretin Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileriyle ilgili bir şey demek için yetersiz olduğunu, Suudiler'in tıpkı İsrail gibi Türkiye'den istikrar beklediğini söyledi.

Öne Çıkanlar