Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, artık Kazancı Holding'te yönetici

Eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, artık Kazancı Holding'te yönetici
Erdoğan'ın Mart 2021'de görevden aldığı eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Mart 2021'de görevinden alınan eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Naci Ağbal aynı zamanda Kazancı Holding, Aksa Enerji ve Aksa Elektrik şirketlerinin icra kurullarında da aktif görev alacak.

Bu kapsamda Naci Ağbal’ın Kazancı Holding Globalleşme Stratejileri ve Mali İşler Başkanı olarak görev alacağı bildirildi.

NACİ AĞBAL KİMDİR?

Naci Ağbal, 1 Ocak 1968 tarihinde Minteha ve Yakup Ağbal çiftinin çocuğu olarak Bayburt'un Yoncalı köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorum'da tamamladıktan sonra 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Teftiş Kuruluna girdi, 1993'te Maliye Müfettişi oldu. Yüksek Lisans eğitimini 1998 yılında Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) programında tamamladı.

2003 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine, 2007 yılında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'ne atandı. Ekim 2008 tarihinde Bakanlar Kurulu kontenjanından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçildi. 8 Mart 2008 tarihi itibarıyla de Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi oldu. 12 Haziran 2009 tarihinde Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. Bu görevini 9 Şubat 2015 tarihine kadar sürdürdü.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde AKP Bayburt milletvekili olarak Meclis'e girdi. 13 Eylül 2015 tarihinde AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine başladı. Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde tekrar AKP Bayburt Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

64. ve 65. Türkiye Hükümeti'nde Maliye Bakanı olarak görevlendirildi. 2018-2020 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı görevini yaptı. 7 Kasım 2020'de Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın yerine atanan Ağbal, 20 Mart 2021'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar