Bahçeli'nin HDP ve CHP'li yöneticilere, muhalif gazetecilere 'gerçek ortaya çıksın' çağrısı olağan mı?

Bahçeli'nin HDP ve CHP'li yöneticilere, muhalif gazetecilere 'gerçek ortaya çıksın' çağrısı olağan mı?
Bahçeli dahi HDP’ye yapılan saldırı için açıklama yapınca açıklama yapmayanlar için 'acaba neden yapmıyorlar?' diye düşünüyor insan haliyle.

ARTI GERÇEK - Deniz Poyraz, HDP İzmir il binasında katledildiğinden beri ne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan bu cinayet üzerine konuştu. Bozkurt işareti yaptığı fotoğrafları ortaya çıkan katil Onur Gencer içinse Devlet Bahçeli’den açıklama geldi. Bahçeli’den bir açıklamayı çoğu muhalifin beklemediğini tahmin ederek söylediğimizde abartmış olmayız sanırım. HDP’nin kapatılmasını istiyor, iki güne bir hedef gösteriyorlardı nihayetinde… Yok saydıkları bir parti olan HDP’ye saldırı olduğunda da yok saymaları kendi açılarından doğaldı. Hoş, insan yok saydığı bir parti üzerine bu kadar çok konuşur muydu o da ayrı mesele… Yok saydıkları parti aynı zamanda kritik değerde olduğu için (HDP var çünkü…) doğal olarak da yokmuş gibi, yani ‘mış’ gibi yapınca mesela İstanbul’u kaybediyor ve ‘mış yapmanın’ sarsıcı etkisiyle karşılaşıyorlardı. Yani HDP onlar için de muhalefet için de ve en önemlisi Türkiye için de kritik olduğu için yok sayılıyor diye düşünebiliriz. Bu anlamda özellikle iktidarı 'Türkiyelişme’ye çağırmalı, milyonlarca insanı yok saymanın Türkiye’yi yok saymak olduğunu da anlatmalıyız… MHP’nin sürekli kapatılmasını istediği 6 milyon seçmeni olan belki de gelecek seçimlerde 7 milyon ve daha da fazla seçmeni olacak olan, yok sayılamayacağı aşikar olan bir partinin ve partilinin, partisinin içinde baskınla öldürülmesi elbette İçişleri Bakanı’nın konusu olduğu kadar siyasi olduğu için Cumhurbaşkanı olduğu için, siyasi bir partinin yöneticisi olduğu için Erdoğan’ın da konusu. Konuşmayarak yok saydıklarının, Deniz’in cenazesi gibi varlığı çok açık olduğu haliyle hakikate mi savaş açtılar yoksa? Olmayanların bedeninde mermilerin ne işi var o halde?

Devlet Bahçeli açıklama yapmasa kimse şaşırmazdı diyeceğiz ama bi dakka…

Beklenti ‘söyledikleri, tehditleri oluyor, bu yüzden açıklama da yapmazlar zaten!’ yönündeyken Bahçeli, neden açıklama yaptı? Bahçeli dahi HDP’ye yapılan saldırı için açıklama yapınca açıklama yapmayanlar için 'acaba neden yapmıyorlar?' diye düşünüyor insan haliyle. Halkların bu ince işleri anlamayacağını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Ortadoğu’da tüm halklar, yaşam ve durumu anlama ustasıdır, yoksa bugüne nasıl gelebilirlerdi? Bir şeylerden şüpheleniyor olabilir mi Bahçeli? Berat Albayrak’ın gemiyi terk ederken ‘artık duramam buralarda’ mealinde dediği gibi izler birbirine mi karıştı? Kendilerinin zor duruma düşürülmek istendiğini mi söylüyor yoksa Bahçeli? Açıktan kimseyi itham da edemez, ittifak dağılır aksi halde ama 'sessiz de kalmam!' mı dedi? Açıklama yaptığı gibi ‘muhalif gezeteciler ne biliyorsa açıklamalıdır’ da dedi. Onlara 'terörist' dahi demeden adlarını andı ki bu çok çarpıcıydı. Nihayetinde kapatılmasını israrla istedikleri bir partiydi HDP ve 'itlaf edilmesi gereken haşere sürüsü' de denmişti. Tüm muhalefeti 2019 seçimleri öncesi ‘terörist’ ilan edenler şimdi onlardan yardım mı istiyordu? 13 tivitlik uzun bir tivit zinciri yazan Devlet Bahçeli, HDP ve CHP’li yöneticilere çağrı yaptı ve şöyle yazdı:

‘Bu vahim olayın içyüzü mutlaka deşifre edilmeli, önü ve arkası aydınlatılmalıdır. HDP’li yöneticilerin, Halk Tv’nin program akışını planlayan ve tahrikleri canlı tutan kişilerin sahip oldukları bilgi, belge ve bulguları derhal adli ve emniyet birimlerine ulaştırmaları şarttır.’
Bir diğer tiviti ise:
‘Bundan sonraki soruşturma ve kovuşturma safhalarının her aşamasına özel izin alarak katılmalarını beklediğimiz HDP’li ve CHP’li yöneticiler, konuyu istismar eden gazeteci ve televizyoncular ne biliyorlarsa anlatmalı ve gerçeğin ortaya çıkışına sonuna kadar hizmet etmelidir.’ dedi.

Bi dakka lütfen, izin verin bitirelim…

Saz çalan Eş Genel Başkanı’nın hapse atıldığı HDP’nin, keman çalan üyesi Deniz öldürüldü. Newroz’da öldürülen Kemal Kurkut’un da keman çaldığı, konservatuar öğrencisi olduğunu bildiğimize göre kültürü de kimin, nasıl tırnaklarıyla, canıyla yarattığını da söyleyebiliriz. Peker’in ifşaatlarında olduğu gibi kimileri bavul bavul paralarla, 10 milyon euroluk telefon konuşmalarıyla, poliçe sesleriyle, muhalefetten kimileri de ellerinde müzik aletleriyle…

‘HDP’ye saldırdıkça yalnızlaşır, diğer muhalifler onunla dayanışmaktan imtina eder, böylece büyük bir çatlak yaratır HDP’yi genel muhalefetten uzaklaştırım’ planı tam tersine teperek, çok güçlü olmasa da biraz daha yakınlaşmanın emarelerini de barındırdı. Oysa böyle zamanlarda bırakın büyümeyi ayakta kalmak bile başarıyken muhalefet biraz daha toparlandı. Muhalefet dağılsaydı katil de hızla terk edilmez, yalnız bırakılmazdı. Bu sefer Ogün Samast’la yaptıkları gibi poz da veremediler…

Peker yaptığı ifşaatlarla, kendi cenahları içinde pislikleri bilen ama konuşmaktan imtina edenlere cesaret veriyor. En büyük tehlike de onlar için bu. Ya konuşmaya başlarsa her kullanılıp terk edilen? Artık başka ifşaatlar da duyabiliriz. Katil bile şaşırmış olabilir bu hızla terk edilmesine.

Tüm muhalefet istemedikçe neden sonra can alamaz, saldırı da yapamazlar… Sadece katil olduklarıyla kalırlar…

Öne Çıkanlar