Eski DGM Başsavcısı Nusret Demiral hayatını kaybetti

Eski DGM Başsavcısı Nusret Demiral hayatını kaybetti
Nusret Demiral, TBMM'de Kürtçe yemin eden DEP'li milletvekilleri için de idam cezası talep etmişti.

Emekli olduktan sonra MHP milletvekili adayı olup "Ezan Türkçe okunsun" çıkışı ile hatırlanan eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Başsavcısı Nusret Demiral, geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Nusret Demiral DGM Başsavcısı olarak birçok önemli davaya bakmıştı.

Türkiye Birleşik Komünist Partisi liderleri Haydar Kutlu ve Nihat Sargın; hayali ithalatçı Kemal Horzum ve DEP’li milletvekillerinin davaları; Doç. Dr. Bahriye Üçok, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu cinayetleri, ve Sivas Madımak katliamı gibi önemli davalarda savcılık görevini yürütmüştü.

Madımak katliamının "bir tahrik sonucu olduğunu" söylemesi, o dönem çok tepki çekmişti.

Nusret Demiral TBMM'de Kürtçe yemin eden DEP'li milletvekilleri içinde idam cezası talep etmişti.

NUSRET DEMİRAL KİMDİR? 

Nusret Demiral emekli olduktan sonra ise Milliyetçi Hareket Partisi'nden siyasete girdi. 1995 yılındaki genel seçimlerde MHP'den Milletvekili adayı oldu. Seçim sürecinde "Cumhuriyetimizin ilk dönemlerinde olduğu gibi ezan Türkçe okunsun" diyerek bütün dikkatleri üzerine çekmişti. Bu genel seçimlerde MHP baraj altı kaldı. MHP yönetimi baraj altı kalmasında Nusret Demiral'ın bu çıkışının etkili olduğunu düşünerek Nusret Demiral'ı disiplin kuruluna vermişti. Bu süreçten sonra Nusret Demiral aktif siyaseti bırakıp, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştı.

Öne Çıkanlar