Eski AKP Milletvekili Kocabıyık: Gezi Davası hakkındaki düşüncemde aynı yerdeyim

Eski AKP Milletvekili Kocabıyık: Gezi Davası hakkındaki düşüncemde aynı yerdeyim
Gezi Davası kararlarını eleştiren ve Uşak valisi olan eşi görevden alınan Kocabıyık, 'Gezi Davası hakkındaki düşüncemde aynı yerdeyim. Ciddi bir hukuk sorunu var' dedi.

Eski AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası’nın karar duruşmasında verilen hapis cezalarını sosyal medya hesabından eleştiren paylaşım yaptı. Eleştirinin ardından eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık apar topar valilik görevinden alınarak, İçişleri Bakanlığı emrine merkeze çekildi. Kocabıyık, Gezi Davası’yla ilgili yaptığı paylaşımının arkasında olduğunu söyleyerek, "Gezi Davası hakkındaki düşüncemde aynı yerdeyim. Ciddi bir hukuk sorunu var. Kararın oluşturulmasında ve kararı oluşturan kişilerde sorun var. Bu çok açık, inkâr edemeyiz. Bunu dün de söyledim bugün de söylüyorum yarın da söyleyeceğim" ifadesini kullandı.

AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık, 2019 İstanbul seçimleri, Gezi Davası kararına dair düşüncelerini, eşinin İçişleri Bakanlığı emrine alınma kararı hakkında Odatv’den Ersin Eroğlu’na konuştu.

‘AKP İÇİNDE ‘ADALET’ KAVRAMINI TARTIŞMAYA AÇMAK İSTEYENLER VAR’

Hüseyin Kocabıyık, İstanbul seçimlerinin iptalinin doğru olmadığını ifade ederek, "AK Parti’nin kurucu ilkelerinde biz böyle durumlara karşı çıktık. AK Parti içerisinde siyaset yapıyorum. Parti içerisinde ‘adalet’ kavramını bugün tartışmaya açmak isteyen insanlar var bunu da görelim" vurgusu yaptı.

‘BUGÜN DE SÖYLÜYORUM YARIN DA SÖYLEYECEĞİM’

Gezi Davası kararıyla ilgili yaptığı paylaşımın arkasında olduğunun altını çizen Hüseyin Kocabıyık, kararın oluşturulmasında hukuki bir sorun olduğunu belirterek "Gezi Davası hakkındaki düşüncemde aynı yerdeyim. Ciddi bir hukuk sorunu var. Kararın oluşturulmasında ve kararı oluşturan kişilerde sorun var. Bu çok açık, inkâr edemeyiz. Bunu dün de söyledim bugün de söylüyorum yarın da söyleyeceğim" diye konuştu.

‘BENİM ATTIĞIM TWEETLERLE İLGİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM’

Hüseyin Kocabıyık eşi Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın İçişleri Bakanlığı emrine alınmasının yaptığı paylaşımla ilgili olmadığını düşündüğünü ifade ederek "Eşimin görevden alınması tamamen Sayın Bakanın ve Cumhurbaşkanının takdiridir. Benim attığım tweetlerle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ankara’ya çekilmesi idari bir tasarruftur" dedi.

‘TÜRKİYE’NİN YENİ BİR DEMOKRASİ HAMLESİ YAPMASI GEREKİYOR’

Hüseyin Kocabıyık sözlerini şöyle noktaladı:

"Türkiye’de bugüne kadar değişim ve dönüşümleri yapan insan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Türkiye’nin yeni bir demokrasi hamlesi yapması gerekiyor. Bunu yapacak güç ve karizma da Cumhurbaşkanı’nda var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar