Eski AKP’liden şimdiki AKP’ye ağır eleştiri: Bu ülkenin başına gelmiş en büyük felakettir

Eski AKP’liden şimdiki AKP’ye ağır eleştiri: Bu ülkenin başına gelmiş en büyük felakettir
Eski AKP Milletvekili Reha Çamuroğlu: Mevcut iktidar elinde ülke karabasana döndü. Bunun birinci faili de iktidardır. Ortada parti marti yok.

Eski AKP milletvekillerinden yazar Reha Çamuroğlu, 2002'nin AKP ile bugünkü AKP'nin savunduğu siyasetin ve ortaya koyduğu yönetim tarzının birbirinden çok farklı olduğunu söyledi. 

Mevcut iktidarı sert bir dille eleştiren Çamuroğlu, sosyal medyada eski AKP’lilere yönelik eleştirileri de "insafsızca" bulduğunu belirtti.

Independet Türkçe’de Adem Demir’in sorularını yanıtlayan Çamuroğlu, "Mevcut iktidar elinde ülke bir karabasana döndü. Bunun birinci faili de iktidardır" dedi.

Çamuroğlu şöyle konuştu:

"Türkiye'de uzun bir süredir bir kutuplaşma var. Bunun için de gerek iç gerekse dış ortam çok müsait hale geldi. Suriye iç savaşı, mülteciler, ekonomik kriz ve Türkiye'de hukukun adeta askıya alınması çok ciddi gerilimler yarattı. Elbette bu durumda birinci fail iktidardır. Yani bir ülkeyi yöneten iktidardır. Ülkede siyasi, sosyal ve ekonomik gerilimleri giderme birinci olarak iktidarın işidir. Bu noktada giderek gerilimin artırıldığını görüyoruz. 

Son zamanlarda özellikle de bir-iki yıldır, çok ciddi olaylara sahne oluyor Türkiye. Bunlar hakkında herhangi bir girişimde bulunulmuyor. Mesela insanlar sokak ortasında dövülüyor. Dövenler serbest bırakılıyor. İnsanlar silahla yaralanıyor, yaralayanlar serbest bırakılıyor. Bir bakan açıklama yaparak kendi bakanlığına dezenfektan sattığını itiraf ediyor, sonra o ürünlerin kullanım süresinin geçtiği, fiyatının piyasa fiyatının çok üstünde olduğu ortaya çıkıyor ama hakkında bir işlem yapılmıyor. Adeta bir kesim nüfusa hukuk uygulanırken ya da bir kesime hiç uygulanmazken birilerin de hukukun üstünde görülüyor. Artık birileri ayrıcalıklı görülüyor ve onlara ona göre muamele ediliyor."

Camuroğlu, "Şimdi ‘AKP’ diye ifade ettiğiniz partiyi nasıl görüyorsunuz? sorunu ise şöyle yanıtlıyor:

"Şu anki haliyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin başına gelmiş en önemli felaketlerden biri olarak görüyorum. " 

Çamuroğlu, bu tespitini şöyle temellendiriyor: "Gerekçelerim var. Türkiye'yi intikamcılıkla geleceğe hazırlayamayız. İntikamcı bir zihniyetle geleceği kuramayız. Burnumuzun dibindeki komşumuz Suriye'de bir iç savaş yaşanıyor. Sonuçlarının ne kadar vahim, ne kadar can acıtıcı ve yakıcı olduğunu görüyoruz. Türkiye'de maşallah ‘yiğidimiz’ çok bol. Esip savurmaya, kahramanlık naraları atmaya gelince herkes gürlüyor, bağırıp çağırıyor. Bugünlerde en az ihtiyacımız olan şey budur. Bizim sakin akla, barışçı duygulara ihtiyacımız var." 

‘ORTADA PARTİ GÖRMÜYORUM’

Çamuroğlu, "Dünün AK Partisi ve bugünün AKP'si siyasi ömrünü tamamladı mı? Bir sonraki seçimler bunların durumu ne olur? Bu konudaki öngörünüzü paylaşır mısınız?" sorusunu ise şöyle yanıtlıyor: 

"Ben artık ortada bir parti görmüyorum. Allah geçinden versin Sayın Cumhurbaşkanı vefat etse partinin falan kalacağını düşünmüyorum. Ortada parti yok. Sayın Erdoğan var. Bütün yapı Erdoğan'ın üzerine kurulmuştur. Günümüzde bu yapının devam edebilirliği yoktur." 

Öne Çıkanlar