‘Eşitlik ve özgürlük taleplerinden korkuyorlar’

‘Eşitlik ve özgürlük taleplerinden korkuyorlar’
İktidarın kadın politikalarını eleştiren CHP milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ‘CHP iktidarının ilk bir haftasında İstanbul Sözleşmesi geri gelecek’ dedi.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Muğla’nın Marmaris ilçesinde CHP Marmaris İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘Kadın Hakları ve Bizi Bekleyen Tehlikeler’ paneline katıldı.  CHP’li Karaca, "CHP iktidarının ilk bir haftasında İstanbul Sözleşmesi geri gelecek. Kazanımlara yönelik kadınlar aleyhine düzenlemeleri getirmeye çalışan zihniyet, karşısında güçlü bir toplumsal muhalefet buluyor. Kadın mücadelesi, kazanımlarından vazgeçmedi, vazgeçmeyecek. Bu yüzden eşitlik ve özgürlük taleplerinden korkuyorlar" ifadelerini kullandı.

‘ÖZGÜRLÜK TALEPLERİNDEN KORKUYORLAR’

CHP’nin kadın politikaları hakkında konuşan Karaca, İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı ‘tek adam’ kararıyla çıkılmasının kırılma noktası olduğunu söyledi. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin her alanda yaşandığını, kadınların istihdam dışı bırakıldığını, ücretsiz ev içi emek ve bakım emeğinin kadınların sırtına yüklendiğini vurgulayan Karaca, "CHP iktidarının ilk bir haftasında İstanbul Sözleşmesi geri gelecek. Kazanımlara yönelik kadınlar aleyhine düzenlemeleri getirmeye çalışan zihniyet, karşısında güçlü bir toplumsal muhalefet buluyor. Kadın mücadelesi, kazanımlarından vazgeçmedi, vazgeçmeyecek. Bu yüzden eşitlik ve özgürlük taleplerinden korkuyorlar" dedi.

MARMARİS BELEDİYESİ KADIN DANIŞMA MERKEZİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI

Açılışa, CHP Muğla milletvekilleri Süleyman Girgin ve Burak Erbay, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi Gizem Özcan, il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, belediye bünyesinde açılan Kadın Danışma Merkezi’yle tüm kadınlara danışmanlık hizmeti verileceğini kaydederek, "Umarım hiçbir kadının şiddete uğramaz ve bu merkeze gelmeye ihtiyaç duymaz" diye konuştu.

Gülizar Biçer Karaca, katılımcılarla birlikte merkezi gezdi ve İstanbul Sözleşmesi’nin şiddeti önleme noktasında devlete ve yerel yönetimlere sorumluluklar yüklediğini söyledi. Karaca, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına rağmen CHP’li belediyelerin danışma merkezleriyle ve eşitlik yönünde attıkları adımlarla İstanbul Sözleşmesi’nin gereklerini yerine getirmeye devam edeceklerini vurguladı.(ANKA)

Öne Çıkanlar