Kürtçeye yönelik ırkçı paylaşım yapanlar açığa alındı

Kürtçeye yönelik ırkçı paylaşım yapanlar açığa alındı
Karayazı'da Kürtçeye yönelik sosyal medyada ırkçı paylaşımda bulunan 4 öğretmen açığa alındı.

Erzurum'un Karayazı ilçesinde, Kürtçeye yönelik sosyal medyada ırkçı paylaşımda bulundukları için haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan 4 öğretmen açığa alındı.

Karayazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Çiçek yaptığı açıklamada, kişisel sosyal medya hesaplarında ilçenin giriş tabelası önünde Kürtçeye yönelik ırkçı paylaşımlarından dolayı öğretmenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

AA'nın haberine göre Çiçek, tahkikat sonuçlanana kadar söz konusu öğretmenlerin açığa alındığını bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Erzurum Karayazı’da öğretmen olduğu belirtilen bir grup, ilçenin girişinde Kürtçe ve Türkçe "Hûn bî xer hatin- Hoş geldiniz" yazısının olduğu tabela önünde ırkçı poz vermiş, öğretmenler tabela önünde çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Tabelanın önünde duran öğretmenler, Kürtçe yazılı bölüm için "Tabelanın diğer kısmında da ‘Hoş geldiniz’ yazıyor. Ama o kısma olan tepkimiz belli" diyerek, hakaret içerikli el hareketiyle ırkçı paylaşımda bulunmuştu. Bu paylaşıma sosyal medyada çok sayıda tepki gelmişti.

Tepkiler üzerinde Erzurum Valiliği’nin öğretmenler hakkında adli ve idari soruşturma açtığı belirtildi.

Konuya ilişkin Karayazı Kaymakamlığı da söz konusu öğretmenler hakkında işlem başlatıldığını duyurarak "Karayazı İlçemizle ilgili sosyal medya hesaplarında yer alan paylaşımla ilgili adli ve idari işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar