Gıda zehirlenmesi şüphesi: 40 öğrenci ile 14 öğretmen hastaneye kaldırıldı

Gıda zehirlenmesi şüphesi: 40 öğrenci ile 14 öğretmen hastaneye kaldırıldı
TÜBİTAK Bilim İnsanları Destek Programları Başkanlığı'nca düzenlenen sergiye katılan 54 kişi, karın ağrısı, mide bulantısı ve ishal belirtileri göstererek hastaneye kaldırıldı.

Erzurum'da yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphelenilen 54 kişi hastaneye kaldırıldı.

TÜBİTAK Bilim İnsanları Destek Programları Başkanlığı'nca Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Spor Salonu'nda düzenlenen ve 10 ilden 102 projenin yer aldığı "16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisi"ne katılan 54 kişi, karın ağrısı, mide bulantısı ve ishal belirtileri gösterdi.

Rahatsızlanan 40 öğrenci ve 14 öğretmen, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi acil servisine müracaat etti.

Yedikleri yemekten zehirlendiklerinden şüphelenilen öğrenciler, hastanede müşahede altına alındı, öğretmenler ise taburcu edildi.

Hastanenin Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Zülküf Kaya, hafif bulantı ve ishal şikayetiyle gelen öğrencilerin genel durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Aynı şikayetlerle hastaneye gelen 14 öğretmeni taburcu ettiklerini belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Tedbir amaçlı 40 öğrencimizi müşahede altına aldık, genel durumları çok iyi, birkaç saat sonra kendilerini taburcu edeceğiz. Hastalar, aynı yerde pişen yemeği 2 ayrı tesiste yemiş. Bir grupta çok hafif rahatsızlık görülmüş, diğer grupta bir rahatsızlık olmamış. Rahatsızlananlara gıda zehirlenmesi şüphesiyle gerekli müdahaleleri yaptık. Hayati tehlike oluşturacak problemleri yok."

Öne Çıkanlar