Erzincan'daki asit havuzu tüm Türkiye'ye zehir püskürtüyor

Erzincan'daki asit havuzu tüm Türkiye'ye zehir püskürtüyor
Erzincan'da bir ABD altın madeni şirketine ait siyanür ve sülfürik asit atıklı üzeri açık havuzu tüm Türkiye'yi ve dünyayı zehirliyor.

+GERÇEK- Erzincan İliç'te Amerikalı altın madeni şirketi ANAGOLD, 600 futbol sahası büyüklüğündeki siyanür ve sülfürik asitli atık havuzuyla Türkiye'yi ve dünyayı zehirlemeye devam ediyor.

Sulfur asit bilinen en tehlikeli maddelerden biri olmasına rağmen tonlarcası havaya püskürtülüyor ve buharı atmosfere yayılıyor. Bu sorunu dert eden insanlar Twitter'da gündem oluşturarak yetkililere çağrı yapıyor.

Umut-Sen Ekoloji Kolektifi, Fırat Nehri'ne 300 metreden siyanürlü ve sülfirik asitli su püskürtülen anları daha önce sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Fırat Nehri kıyısında ve fay hattı üzerinde bulunan altın madeni atık barajından nehre püskürtülen siyanürlü ve sülürik asitli suya karşı geç olmadan önlem almak için yetkililere seslenen kullanıcılar, "Bu bir çevre felaketidir. Doğa, canlılar ve insanlar bu asit buharından etkilenmektedir. Solunan bu asit buharı çeşitli ölümcül hastalıklara yol açıyor. Bir an önce bölgedeki işlemler durdurulmalıdır. " diyerek çağrıda bulunuyor.

 

Öne Çıkanlar