Erkan Baş: İşçiyi bırak, Metro Turizm'in sahibini yakala

Erkan Baş: İşçiyi bırak, Metro Turizm'in sahibini yakala
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, sendikacılara yönelik operasyonlara tepki gösterdi.

TİP'li Erkan Baş, sendikacılara yönelik operasyonlara tepki göstererek, "İşçilere, emekçilere uyguladığınız şiddeti bırakın, yurtdışına kapağı atan Metro Turizm'in patronunu yakalayın" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde, kadına şiddete karşı sokaklara çıkan kadınlara polisin şiddet uygulamasına tepki göstererek konuşmasına başlayan Erkan Baş, "Kendisine teslim olmayan tüm toplumsal kesimleri zorbalıkla ezmeye çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu uygulamalar doğrudan Saray'da planlanıp, İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanmaktadır." dedi.

Türkiye tarihinin emekçiler açısından en karanlık günlerinden geçtiğinin altını çizen Erkan Baş, işçilerin sorunlarından mecliste bahsedilmediğini vurguladı.

"BUNUN ADI SÖMÜRÜ DÜZENİ"

Erkan Baş, işsiz bırakılan, sendikalı oldukları için işten çıkarılan, iş cinayetlerine kurban giden ve hakları için direnen işçilerden örnekler vererek, "Bunun adı sömürü düzeni" dedi.

Erkan Baş konuşmasını şöyle sürdürdü:

Türkiye'de işçiler ya öldüklerinde, ya hapse girdiklerinde ya da hep beraber ayağa kalkıp direndiklerinde haber olabiliyorlar. Tarihin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşayan ülkemizde, patronlar ve iktidarı elinde tutanlar karlarına kar katarken, emekçilere işsizlik ve ölüm dışında hiçbir şey vaat etmiyorlar.

"EMEKÇİLERİN ÜZERİNDEN ELİNİZİN ÇEKİN"

KESK'e yönelik operasyona da tepki gösteren Baş, "İşçilerin, emekçilerin üzerinden elinizi çekin" dedi. Baş, Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün yurtdışına kaçtığına dikkat çekerek, "Türkiye'de binlerce KHK mağduru, emekçi pasaportlarına herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın el konulduğu için yurtdışına gidemiyor. Oysa yandaş şirketlerin sahipleri mahkeme kararı çıkar çıkmaz yurtdışına kapağı atıyor. İşçilere, emekçilere uyguladığınız şiddeti bırakın, yurtdışına kapağı atan Metro Turizm'in patronunu yakalayın" diye konuştu.

"AKP-SARAY İKTİDARINI YENMEK İÇİN GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM"

Baş, Türkiye İşçi Partisi'nin yerel seçimlere parti olarak katılamayacağını belirterek, "Türkiye İşçi Partisi, AKP'yi geriletmek için her yerde görevimizin başında olacağız. Buradan emekçilere bir çağrı yapmak istiyoruz. AKP-Saray iktidarını yenmek için güçlerimizi birleştirelim." (POLİTİKA SERVİSİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar