'İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı'na ayar veriyor, atanmışlar arasında koltuk kapma mücadelesi var'

'İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı'na ayar veriyor, atanmışlar arasında koltuk kapma mücadelesi var'
Artı Tv programcısı ve gazeteci Erk Acarer, son dönemde muhaliflere dönük saldırılar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Artı Tv'de yayınlanan Celal Başlangıç ile Artı Gerçek programına Artı Gerçek yazarları İnci Hekimoğlu, Armağan Kargılı, Eser Karakaş, Koray Düzgören ve Artı Tv programcısı Erk Acarer konuk oldu. Programda, gazetecilere dönük saldırılar, kurulması engellenen Kürt partileri ve ABD'nin Biden döneminde yaşanacaklar gibi pek çok konu konuşuldu. Son dönemde gazetecilere ve muhaliflere dönük saldırılar ile ilgili konuşan Erk Acarer, "Türkiye'de çok boyutlu bir çatışma var. İktidar halkına savaş açmış durumda" ifadelerini kullandı. 

'TWİTTER'DAN ADALET ARAYAN BİR İÇİŞLERİ BAKANI VAR'

Süleyman Soylu'nun Twitter'dan annesine hakaret eden kişinin serbest kalmasına dair yaptığı paylaşımı da yorumlayan Acarer konuşmalarını şöyle devam ettirdi:

"Türkiye'de çok boyutlu bir çatışma var. İktidar halkına savaş açmış durumda. İktidar ile iktidarın paydaşı olan diğer parti arasında bir kavga var. İktidar bakanları ile birbirleri arasında büyük bir çatışma var. Tüm bu kavgalardan ve çatışmalardan bir istikrar çıkması çok mümkün değil. Türkiye vahim bir tabloda ne yazık ki. Twitter'dan adalet arayan bir İçişleri Bakanı var. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı'na bir ayar veriyor. Atanmışlar arasında büyük bir koltuk kapma mücadelesi var. "

'TOPYEKÜN BİR SALDIRI VAR'

Gazetecilere ve siyasetçilere dönük saldırılar ile ilgili konuşan Artı Gerçek yazarı İnci Hekimoğlu, "Bizim şu anda gördüklerimizle birlikte tahayül edemeyeceğimiz topyekün bir saldırı var. Buna bugün Akit'te çıkan haberi de ekleyebiliriz. Akit'in kendi araştırmasına göre AKP'ye destek veren medyanın dışındaki herkes bir şekilde bir terör örgütü ile bağlantılı olarak ilan edilmiş durumda. Biz biliyoruz ki iktidar bilgisi ve desteği dışında böyle bir şey yayınlanamaz. Eğer yayınlanıyorsa bu kurumlarda çalışan gazetecilerin başına bir şey gelmesinden doğrudan Akit sorumludur. Buradan biz şunu anlıyoruz gerçekten topyekün bir saldırı var ve bu saldırı sadece medyayı susturmak değil. Bu saldırılar ile seçimlere bile gitmeye gerek kalmayacak bir iç karışıklık yaratmak istiyorlar. Biz zaten OHAL yönetimindeyiz, OHAL'i de aşan bir sıkıyönetim ile seçimi engellemek ya da bu seçimleri tek sesle götürmek gibi bir hedefleri var. Sadece medyayı susturmanın yanında muhalefet partilerini de yalnızlaştırmaya çalışıyorlar. Zaten muhalefeti siyaset yapamayacak duruma getirdiler. Çıkacakları ve propaganda yapacakları bir medya organı bırakmamak peşindeler" dedi.

'ÖRGÜTLÜ BİR MAFYA SÜRECİNE GİRİLDİ'

Artı Gerçek yazarı Koray Düzgören ise son dönemde yaşanan saldırıları 'örgütlü bir mafya süreci' olarak yorumladı. Düzgören, "90'lı yıllarda da mafya-siyaset-bürokrasi-polis iş birliği çerçevesinde bu tür şeyler çok yoğun şekilde gerçekleşiyordu. Eski yöntemleri yeniden uyguluyorlar. Şimdi devletin organlarını illegal bir yapı gibi kullanmaya başladılar. Son saldırıların da merkezi bir yerden planlandığını görüyoruz. Polisin ve MİT'in yardımı olmadan yapılamayacağı da söz konusu. Örgütlü bir mafya sürecine girildi" dedi.

'İKTİDARIN TERÖRLE VE ŞİDDETLE ARASINA MESAFE KOYMASI GEREKİYOR'

Düzgören konuşmalarını şöyle sürdürdü; "Bu iktidarın önüne gelene, özellikle HDP'ye, Kürtlere ve solculara terörist deme hakkı yok. İktidarın ve iktidar ortağı MHP'nin terörle ve şiddetle arasına mesafe koyması gerekiyor. Koymadığı sürece tüm muhalif güçlerin bir araya gelip bunları teröristlik ile suçlamaları gerekiyor.İktidar kendisine muhalif partiler üzerine ciddi bir operasyon hazırlığında. Muhalefet partilerinin hassas noktaları ile oynayıp muhalefeti nasıl zayıflatırız derdindeler. Ciddi bir şekilde bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bizzat Cumhurbaşkanı Saadet Partisi'nden eski bir politikacı ile görüşüyor. CHP'nin içine yönelik çeşitli çalışmalar var. İyi Parti içinde de bir kopma ve partileşme söz konusu. Dolayısıyla iktidar tüm gücünü ve mesaisini karşısındaki muhalefete yöneltmiş ve çalışmalarını sürdürüyor. Bunların yanında devletin olanaklarıyla birlite devletin kaba gücünü kullanarak muhalif kesimleri sindirmeye çalışıyor."

'TÜRKİYE'NİN İŞİ ÇOK ZOR OLACAK'

ABD'de Biden dönemi ile konuşan Artı Gerçek yazarı Armağan Kargılı Emekli General Lloyd Austin'in ABD'nin Savunma Bakanı olması ile ilgili "Türkiye'nin işi zor olacak. Türkiye'yi çok yakından tanıyan bir ekip iş başına geliyor" ifadelerinde bulunudu. Kargılı sözlerini şöyle sürdürdü; "Türkiye'nin işi zor olacak. Türkiye'yi çok yakından tanıyan bir ekip iş başına geliyor. Bunun böyle olacağı Biden'ın seçildiğinden beri belliydi. Türkiye ile hesaplaşamamaış bir ekip göreve geliyor. Bu hesapaşmayı bir şekilde yaşayacaklar. Hem Suriye meselesinde hem IŞİD'in güçlendirilmesi meselesinde bir hesaplaşma söz konusu olacaktır. Suriye yönetimi de bu yeni yönetimden rahatsız."

Öne Çıkanlar