Erk Acarer: Milli Beka Hareketi’nden milyonluk vurgun

Erk Acarer: Milli Beka Hareketi’nden milyonluk vurgun
AKP'li Metin Külünk'ün kurduğu ve sonrasında Süleyman Soylu'nun kontrol ettiği Milli Beka Hareketi Cizre Başkanı Halit Barkın, 5 milyon TL ile kayıplara karıştı.

İstabul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp belediye bünyesinde "teröristlerin" çalıştırıldığını iddia eden, Sezen Aksu'nun evinin önünde toplanıp tehditler savuran, Tarkan ve Mustafa Sandal gibi isimleri de hedef alan Milli Beka Hareketi, bir yolsuzluk haberi ile yine gündeme geldi.

SOYLU-KÜLÜNK GERİLİMİ

AKP'li Metin Külünk tarafından kurulan "hareket", Külünk ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan gerilimin ardından tarafını Soylu'dan yana seçmişti. 

Soylu ve Külünk geriliminde Soylu’nun savunmacılığını üstlenen Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, Twitter hesabından 22 Ağustos 2020'de paylaştığı videoda, AKP MKYK üyesi Metin Külünk’ün önce kendisini arayıp tehdit ettiğini daha sonra ise yanında 5-6 kişiyle derneğe gelerek kendilerine saldırdığını iddia etmişti.

Şahin, Metin Külünk‘e yakın bir instagram hesabının Soylu’ya yönelik hakaretlerine karşılık verdiği gerekçesiyle bu saldırının gerçekleştiğini öne sürdü. Olay sonrası Soylu’ya hakaret eden instagram hesabının sahibi Erdal Yılmaz ve Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin’in gözaltına alındığı haberleri kamuoyunda yayılmış, Şahin’in aracında polis çakarı, polis telsiz ve kimliği bulunduğu iddia edildi.

MİLYONLUK VURGUN

Milli Beka Hareketi ile ilgili daha önce de çeşitli konuları gündeme getiren gazeteci Erk Acarer, son olarak "hareketin" Cizre Başkanı Halit Barkın'ın yaptığı "milyonluk vurgunu" Twitter hesabından paylaştığı bir tweet zinciriyle anlattı:

"1- Milli Beka Hareketi’nden milyonluk vurgun. Yine kimler kimlerle fotoğrafı! M.B.H. Metin Külünk tarafından kuruldu, Süleyman Soylu’nun eline geçti. Soylu’nun arkasındaki güçlerden biri olarak değerlendiriliyor.

2- Genel Başkanı Murat Şahin. En son Sezen Aksu’nun evininin önünde gözdağı verdiler. Öğrenci ve işçi düşmanı bir çete! Her yere yayıldılar.

3- Şimdi Cizre Şırnak’a gidelim. Yerli ve milli vurguna bakalım. Cizre Başkanı Halit Barkın’dı. Şu anda hem söz konusu derneğin üyelerinden hem de yöre halkından 5 milyon TL dolandırıp kayıplara karıştı. Ayrıca derneğin mallarını bile çaldı.

4- Burası çokomelli. 2 vurgun yöntemi vardı. 1- Devlet kurumlarının yanında olduğunu söylüyor. 'İş imkanı sağlarım' diyerek, mülakat torpili parası alıyordu. 30 bin TL peşin, 40 bin iş bitince. 2’nci yöntemi devlet kurumlarını daha da zan altında bırakıyor.

5- Valilik onayı ile derneğe para aktarıldığı şüphesi var. Bu paralar, proje geliştirmek için veriliyordu. Barkın, projelere ortak etmek için de para topluyordu. 'İşte belgeler' deyip dernek hesabından yayınlıyordu. (Gizli devlet onayı. Onun yalancısıyız!)

6- Halit Barkın şimdi ortada yok ama Devlet kurumları ile ilişkilerinin gizlenmesi mümkün değil. Şimdi burası da çokemelli. Kimin yancısıydı?

7- Dolandırıcılık yapan, devletin örtülü şekilde derneğe para aktardığını evraklar ile gösteren Milli Beka Hareketi Cizre Başkanı ve Süleyman Soylu! Birden çok kez yan yana. Kolay gelsin!" (Tweetler Acarer'in yazdığı şekilde aktarılmış, herhangi bir editöryal müdahalede bulunulmamıştır.)

Acarer, konuyla ilgili detayları, kendisinin hazırlayıp sunduğu ve Artı TV'de ekrana gelen "Haber Peşinde" programında anlattı.

ŞAHİN'DEN ACARER'E YANIT

Acarer'in iddialarına Murat Şahin Twitter'dan yanıt verdi. "Bizi başkaları ile karıştırma Erk Acarer" diye Şahin "Kişinin dolandırıcı olduğunu öğrenir öğrenmez görevden el çektirdik ve ardından kişi hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunduk" bilgisini verdi.

"Sözde ödeme emri gibi sahte evrakların da 'photoshop' olduğu bariz. Böyle bir resmi evrak olmayacağını çocuklar bile bilir" diyen Şahin "Uluslararası Beka Derneği, Dernekler Kanunu'na tabi şeffaf ve denetlenen bir dernektir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar