Erivan'daki patlamada ölü sayısı 16'ya çıktı

Erivan'daki patlamada ölü sayısı 16'ya çıktı
Ermenistan'ın başkenti Erivan'da pazar günü bir havai fişek deposunda yaşanan patlamada ölenlerin sayısının 16'ya yükseldiği açıklandı. 17 kişiyse hala kayıp.

Ermenistan Acil Durumlar Bakanlığı pazar günü Erivan merkezine 2 kilometre mesafedeki Surmalu pazar yerindeki depoda yaşanan patlamada ölenlerin sayısının enkaz altından çıkarılan yeni kişilerle beraber 16'ya yükseldiğini duyurdu.

Açıklamada 17 kişinin de hala kayıp olduğu belirtildi. Havai fişek deposunun bir kısmının yıkıldığı patlamada yaklaşık 60 kişi de yaralanmıştı. 

Acil Durumlar Bakanı Armen Pambukçıyan ölenler arasında hamile bir kadın ve bir çocuğun da olduğunu, arama kurtarma çalışmalarının salı sabahı itibarıyla sürdüğünü söyledi. 

Surmalu'daki depoda yaşanan patlamanın sebebi hala belli değil ancak resmi yetkililer herhangi bir saldırı ihtimali üzerinde durmadıklarını belirtiyor.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan pazartesi günü diğer yetkililerle birlikte patlamanın olduğu yeri ziyaret etmişti. Armenpress haber ajansı arama kurtarma çalışmalarının bitmesinin ardından hükümetin bir günlük yas ilan edeceğini de duyurdu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar