Eren Keskin: İktidar, Aysel'e düşman hukuku bile uygulamıyor, intikam alıyor

Eren Keskin: İktidar, Aysel'e düşman hukuku bile uygulamıyor, intikam alıyor
Muhalefet partilerinin sessizliğini de eleştiren Keskin, ‘Düşman hukukunun dahi bir hukuku vardır, Aysel’e karşı düşman hukuku dahi uygulanmıyor, intikam alınıyor’ dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Avukat Eren Keskin, demans tanısı konulan meslektaşı ve arkadaşı Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk’u tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi’nde ziyaret etti. Keskin, "AYM’nin kararı da siyasi, ‘daha kötüleşirse bırakırız’ demeye getiriyorlar. Düşman hukukunun dahi bir hukuku vardır, Aysel’e karşı düşman hukuku dahi uygulanmıyor, intikam alınıyor" dedi.

İHD Eş Genel Başkanı Avukat Eren Keskin, yaptığı ziyaretle ilgili bianet’en Ruken Tuncel’e konuştu. Keskin, Tuğluk’u en son beş ay önce gördüğünü ve şu anki durumunun bir önceki ziyaretine göre çok daha kötü olduğunu söyledi. Tuğluk’un konuşmakta güçlük çektiğini ifade eden Keskin, "Aysel Covid olmuştu ama Covid’in belirtilerini dahi anlatamadı. Konuşmakta güçlük çekiyordu, ben de çok konuşturmak istemedim, daha çok ben konuşmaya çalıştım ama hastalığının giderek ilerlediği çok belli oluyordu. Bana ‘ben koğuşumdaki arkadaşlarım sayesinde yaşıyorum’ dedi. Hücrede her gün beraber olduğu arkadaşının ismini unuttu ve hatırlayamadı. Aysel benim çok eski arkadaşım hiç konuşmasa da eski Aysel olmadığını anlayabiliyorum" dedi.

‘HER İKİ RAPOR ARASINDAN BÜYÜK BİR FARK VAR’

Keskin, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nın Tuğluk için verdiği "cezaevinde kalamaz" raporu ile İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun "cezaevinde tek başına kalabilir" raporlarına değindi. Her iki rapor arasındaki çelişkinin siyasi olduğunu belirten Keskin, şöyle devam etti:

"Kocaeli Üniversitesi’nin Aysel ile ilgili verdiği ‘cezaevinde tek başına kalamaz’ raporuna rağmen Adli Tıp Kurumu Aysel için çok acımasızca bir rapor hazırladı. Her iki rapor arasından büyük bir fark var.

‘ATK'NİN AYSEL İÇİN DE VERDİĞİ KARAR ETİKTEN YOKSUN SİYASİ BİR KARAR’

"Üniversite hastanesi Aysel’i daha çok gördü, durumuna çok daha vakıf, ATK ise; tek bilirkişi kurumu olduğu için an fazla yarım saat ayırıyor ve bu kısacık zaman dilimi üzerinden rapor veriyor.  Ama tahliye için devlet hastanesinin değil, ATK’nin raporu esas alınıyor. Ayrıca ATK, siyasi iradeye bağımlı bir kurum ve siyasi kararlar veriyor. Aysel için de verdiği kararda etikten yoksun siyasi bir karar."

‘AYSEL'DEN İNTİKAM ALIYORLAR’

Tuğluk’un avukatlarının Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı tedbir başvurusunu da vurgu yapan Keskin, "AYM’nin kararı da siyasi, ‘daha kötüleşirse bırakırız’ demeye getiriyorlar. Düşman hukukunun dahi bir hukuku vardır, Aysel’e karşı düşman hukuku dahi uygulanmıyor, intikam alınıyor" dedi.

‘MUHALEFET MAĞDUR SEÇİCİLİK YAPIYOR’

Aysel Tuğluk ile ilgili muhalefet partilerinin sessizliğini de eleştiren Keskin, sözlerini şöyle noktaladı: "Kendilerini muhalefet olarak tanımlayan bazı güçler mağdur seçicilik yapıyorlar. Aysel’e karşı bir ilgisizlik var. Kürtlerden oy istiyorlar ama insani konularda gerektiği gibi davranmıyorlar.

Neden Aysel’i HDP dışında başka partiler ziyaret etmiyor, neden durumu dile getirmiyorlar? Aysel’in durumu gerçekten çok ağır. Aysel’in iyileşebilmesi için ancak özgür olması gerekiyor, bunu herkes biliyor ama büyük bir ilgisizlik var."

Öne Çıkanlar