Eren Erdem: AKP'li vekiller Yunanistan, Fransa, İngiltere ve ABD'den daire alma yarışında

Eren Erdem: AKP'li vekiller Yunanistan, Fransa, İngiltere ve ABD'den daire alma yarışında
Artı TV'de yayınlanan Güncel programına konuk olan CHP'li Eren Erdem, paralarının Türkiye'de değersizleşmesinden endişe duyan pek çok AKP'linin yurtdışından daire aldığını ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Artı TV'de Fatih Yapıcı'nın sunduğu Güncel programına konuk oldu.  

"Bu hükümetin mensupları birbirine güvenmiyor" diyen CHP'li Erdem, AKP'lilerin iktidarın değişeceğini düşündüğünü ve bu yüzden panik iinde olduklarını ileri sürdü.  

AKP'lilerin paralarını Türkiye'de tutarak değersizleşmesini istemediklerini belirten Erdem, önemli bir de iddiayı öne sürdü. 

'AKP'LİLER YURTDIŞINDAN DAİRE ALIYOR'

İsim vermeden açıklama yapan Erdem, "Bir çok AKP'li vekil Yunanistan, Fransa ve ABD'den daire alıyorlar. Bu yönde birbiriyle yarışanlar var. Paralarını dışarı çıkarıyorlar niye? AKP'li vekiller bile Türkiye'yi bir felakete götürdüklerinden emin bu yüzden de servetlerini kaçırıyorlar." diye konuştu. 

ADAY ALTILI MASANIN DIŞINDAN ÇIKMAYACAK 

Cumhurbaşkanlığı adayları ile ilgili tartışmalar da Erdem'e soruldu. CHP'li Erdem, Abdullah Gül'ün adaylığı tartışmalarıyla ilgili "Abdullah Gül'ün partinin hiçbir yetkili makamında adı geçmedi geçmez. Hali hazırda zaten CHP'nin bir cumhurbaşkanı adayı vardır. Bu noktada kalkıp Abdullah Gül'ü adaylaştırmak gibi bir çaba olmaz. Altılı masa için de şunu söyleyim. Ben Altılı Masa'da oturan liderlerin dışında bir ismin adaylığının söz konusu olacağını düşünmüyorum. Buna belediye başkanları ve eski siyasetçiler de dahil" dedi. 

Öne Çıkanlar