Erdoğan: Türkiye 21 yıl önceye göre daha demokratik, daha özgür, daha huzurlu

Erdoğan: Türkiye 21 yıl önceye göre daha demokratik, daha özgür, daha huzurlu
Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin kurulduğu günden bu yana, Türkiye'nin daha demokratik, daha müreffeh ve daha özgür bir noktaya geldiğini savundu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

Erdoğan, partisinin kuruluşundan bu yana geçen süreçte Türkiye'nin daha dmokratik ve müreffeh bir noktaya geldiğini savundu. "Yıllarca bu millete kendi vatanında parya muamelesi yaptılar.  Elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir ki bugünün Türkiyesi 21 yıl öncesine göre daha demokratik, daha özgür, fırsat eşitliğinin olduğu bir Türkiye’dir. Bugün 2002’ye göre daha huzurluyuz." dedi. 

'KAST SİSTEMİNE SON VERDİK'

Erdoğan ayrıca iktidarları döneminde toplumsal ayrışmaya son verdiklerini söyledi: 

"Türkiye bizim dönemimizde sadece ayağına vurulmuş asırlık prangalarını kırmadı, aynı zamanda mevcut sistemin merkezine yerleştirilmiş kast düzeninden de kurtuldu. Yıllarca bu millete kendi öz yurdunda parya muamelesi yaptılar. Yıllarca bu milletin çocuklarının okumasını, üniversiteye gitmesini, belli konumlara gelip belli meslekleri yapmasını suni sebeplerle engellediler. Sen işçisin işçi kal, sen köylüsün köyünde kal, sen fakirsin fakir kal dediler. Darbe dönemlerinde sermayeyi renklere bölerek ülkemizin gelişmesini, büyümesini, dünyada hak ettiği yeri almasını sabote ettiler. Kadınlarımızın başörtülü, başörtüsüz diye ayrımcılığa uğradığı, evlatlarımızın kılık kıyafetlerinden dolayı üniversite kapılarından kovulduğu, gençlerimizin okullarından dolayı adaletsizliğe maruz kaldığı, temel hak ve hürriyetlerin belli toplum kesimlerine yalnızca elitlere mahsus imtiyazlar olarak görüldüğü işte bu kast sistemine biz son verdik."

'CHP ZİHNİYETİ YERİNDE SAYIYOR'

Erdoğan, CHP'ye yönelik eleştirilerini de sürdürdü. "Son 21 yılda yaşanan onca değişime rağmen millete tepeden bakan üstenci CHP zihniyeti yerinde saymayı sürdürüyor. CHP ve yandaşları değişmemekte, kendilerini yenilememekte ısrar ediyor. Bu ülkenin en büyük açığı demokrasiyi içselleştirmiş, yerli ve milli muhalefet açığıdır." diye konuştu.

Öne Çıkanlar