Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Said ile telefonda görüştü

Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Said ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce ülke meclisinin tüm yetkilerini donduran Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Tunus’taki gelişmeler ile ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Tunus’un istikrarını, iç barışını ve huzurunu korumasının bölgenin selameti açısından da son derece mühim olduğuna işaret ederek, son günlerde Tunus’ta yaşanan gelişmeleri bu bakımdan dikkatle takip ettiklerini belirtti.

Tunus'un bu sıkıntılı dönemi atlatarak yoluna çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğine inandıklarını ifade eden Erdoğan, 'demokratik geçişin bölgedeki ilham kaynağı Tunus Meclisi'nin faaliyetlerinin tüm zorluklara rağmen devam etmesinin, hem Tunus hem de bölge demokrasisi için önemli olduğunu' kaydetti.

Ekonomik kriz, Covid-19 pandemisi ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle protestolara sahne olan Tunus'ta, Cumhurbaşkanı Kays Said 'kendisine verilen yetkileri' kullanarak Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden almış, Meclis'in tüm yetkilerini dondurduğunu ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını askıya aldığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Kays Said'i ilk gün 'darbe' yapmakla suçlayan El Nahda Hareketi'nden bir sonraki gün diyalog çağrısı yapılmıştı. (DHA)

Öne Çıkanlar