Erdoğan: Oraya da operasyonlarımızı başlattık

Erdoğan: Oraya da operasyonlarımızı başlattık
Erdoğan, 'Kandil demiştim, Sincar demiştim hatırlayın. Oraya da operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik' dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin Niğde'de düzenlediği mitingde konuştu. HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için 'sözde aday' diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu için, "Terörün desteklediği kişileri koluna taktı" ifadelerini kullandı. Erdoğan Muharrem İnce'ye ise "Sen bu işlerden anlamazsın Bay Muharrem" dedi. 

'GİTTİLER, VURDULAR, DÖNDÜLER'

Erdoğan gündemdeki Kandil operasyonuna değinerek, "Bay Kemal ne dedi? Afrin'de ne işimiz var. Ya sizinle bu ülke yönetilmez? Ülkemize saldıranlar karşısında, bizi taciz edenler karşısında bunun bedelini biz ağır ödetiriz. Şu ana kadar sadece Afrin'de 4500'ün üzerine çıktık. Kandil demiştim, Sincar demiştim hatırlayın. Oraya da operasyonu başlattık. 20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik. 20 uçak. Gittiler vurdular döndüler. Ama daha bitmedi" dedi. 

DEMİRTAŞ'A 'SÖZDE ADAY' DEDİ

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bay Kemal terörün desteklediği kişileri koluna takıp Ankara'dan İstanbul'a yürüyor. Bay Muharrem de terörün desteklediği partinin başkanını sözde o da cumhurbaşkanı adayı, gidip Edirne'de ziyaret ediyor. Şimdi hedefimiz bataklığın en büyüğünü kurutmak. Kandil'i ülkemiz ve milletimiz için bir terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz. Bölücü örgütün siyasi uzantılarına yoldaşlık yapanlar rahatsız olsa da terörü bu ülkenin gündeminden çıkaracağız. Ama önce dün Afrin'e yaptıkları itirazları bugün Kandil'e yapan gafillere sandıkta bir ders vereceğiz.

'SEN BU İŞLERDEN ANLAMAZSIN BAY MUHARREM'

Bak dünyada Tesla diye bir marka var. Elon Bey geldi ziyaret etti. Çok böyle farklı bir kişilik. Nereden nereye nasıl geldiğini anlatıyor. Bu zannediyor ki biz hala dizelle araç üreteceğiz. Onu da üretiriz de biz elektrikli, akülü araç üreteceğiz Bay Muharrem. Sen bu işlerden anlamazsın. Anlayana kadar da 24 Haziran geliyor. Ama istersen 24 Haziran’dan sonra sana bir ders veririz. Onun için ben size güveniyorum, size inanıyorum.

'EKONOMİ KÜÇÜLSE TEKNOKENT KURABİLİR MİYDİK?'

Bay Kemal ne diyor çiftçi aç. Türkiye ilk çeyrekte 7,4 büyüme kaydetti, OECD ülkelerinde birinci olduk. Bay Kemal çıkmış diyor ki '7,4 büyüme size yansıdı mı?' Yahu bu büyüme nedir bir öğren, ekonomistlerine bir sor. Bu yollar nerden yapılıyor Bay Kemal, Bay Muharrem cehalet çok kötü bir şey. Niğde'de teknokent kurduk bunu nereden kurduk Bay Kemal? Eğer küçülen bir ekonomi olsak bunları yapabilir miyiz?"

Öne Çıkanlar