Destek emlak sektörüne geldi: 2 milyon liraya kadar 0,99 faizle kredi

Destek emlak sektörüne geldi: 2 milyon liraya kadar 0,99 faizle kredi
Erdoğan kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada konut finansmanında üç yeni paketin hayata geçeceğini söyledi. Erdoğan, '3 milyon 700 bin Suriyeliye de sahip çıkacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı bugün gerçekleştirildi. Kabine toplantısının  ardından açıklamada bulunan Erdoğan, konut finansmanında üç yeni paketin hayata geçeceğini söyledi.

Erdoğan açıkladığı yeni paketlere göre; İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar, birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağladıklarını dile getirdi. 

‘3 MİLYON 700 BİN SURİYELİYE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Erdoğan konuşmasında Suriyeli göçmenlere de değinerek, "Şu anda 3 milyon 700 bin Suriyeli bizim kardeşimizdir ve onlara sahip çıkacağız. Bay Kemal senin ortakların varsın PKK mensubu olsun: Sen onlarla beraber Ankara’dan İstanbul’a yürümeye devam et. Ama biz bu kardeşlerimizle ensar kültürü içinde yolumuza devam edeceğiz. Asla taviz de vermeyeceğiz. Ancak inananlar kardeştir ve kardeşliğimizi koruyacağız" dedi.

‘DAR GELİRLİ İNSANLARIN ALIM GÜÇLERİNDEKİ DÜŞÜŞÜN FARKINDAYIZ’

Erdoğan, "Vatandaşlarımızın hayat pahalılığı nedeniyle zor günler geçirdiğini biliyoruz. Dar gelirli insanların alım güçlerindeki düşüşün farkındayız. Bir yandan enflasyonu dizginleyecek tedbirler alırken diğer yandan ücretlerde yaptığımız artışla bunu dengelemeye çalışıyoruz" dedi.

Erdoğan, açıklamasındaki satır başları şöyle:

- Denetimleri sıkılaştırdık. Üretici ve tüketici arasındaki ilişkiyi en sağlıklı zemine oturtmak için hazırladığımız kanun çalışmaları bitmek üzeredir. Stokçuluk ve fiyatları artırma suçu ile ilgili cezaları yeniden düzenliyoruz. Üretim maaliyetlerini dengeleyerek arzı artırmaya ve fiyatları istikrara kavuşturmaya yönelik hazırlıkları yapıyoruz.

- Bazı ürünlerin fiyat artışları izah edilemeyecek düzeyde, bunlarla mücadele ediyoruz.

- Konut almak isteyen ve konut yapan firmalarımızla ilgili müjdemiz var. Son dönemde fahiş yükselişler nedeniyle konut inşaasında yavaşlama ve konut fiyatlarında çok büyük artışlar yaşandı. Vatandaşlarımızı bu arzi dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirmeye karar verdik.

- Üç ayrı paketi millletimizin huzuruna sunuyoruz. Birinci pakette 2 milyon değere sahip birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz. İkinci paket konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılıp döviz hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların merkez bankasına satılarak alınmasıyla bu paketten yararlanabilecekler.

- Pasaport üretimini ülkemizde gerçekleştirecek alt yapıyı kurduk. Yeni pasaportumuzun sayfaları Topkapı ile başlayıp birinci meclis ile sona eriyor ve ortasında da Ayasofya camii bulunuyor. Ağustos ayı itibariyle vatandaşlarımıza verilecek yeni pasaportlarımızın hayırlı olmasını diliyorum.

- Uluslararası kuruluşların desteğiyle Suriye topraklarında 14 ayrı yerde okulu, hastanesi, sanayisi, tarımıyla gereken tüm alt yapıya ait 200 bin konut inşa edilmesini sağlıyoruz. Amacımız 1 milyon suriyelinin tüm insani şartlara sahip bu şehirlere geri dönüşümü tayin etmektir. Kurumlarımızın çalışmalarına göre 1 milyondan daha fazla işinin geri dönmek için gönüllü olduğunu gösteriyor.

- Sığınmacı sorunu sadece bize mahsus değildir, tüm dünyanın meselesidir. Bu akına en çok muhatap olan devlet olmamıza rağmen krizi yönetmeyi başarabilen ender ülkelerin başında geliyoruz. Gönüllü dönüşler için gerekli imkanları sağladıkça ülkemizdeki Suriyeli sayısının makul düzeylere yaklaşacağından kimsenin şüphesi olmasın .

Öne Çıkanlar