Erdoğan: Yalanla, dolanla, hokkabazlıkla siyaset yapmayı bırakın

Erdoğan: Yalanla, dolanla, hokkabazlıkla siyaset yapmayı bırakın
'Yalanla, dolanla, hokkabazlıkla siyaset yapmayı bırakın' diyen Erdoğan, Türkiye'nin ihracatta tarihinin en parlak dönemini yaşadığını ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma programında konuştu. Erdoğan, "Muhalefetin baskılarına rağmen ekonomide kontak kapattırmadık. Tarımda, üreticimizin ve çiftçilerimizin yanında olduğumuzu gösterdik. 2023 senemizde de vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Dünyamız son yarım asrın en büyük ekonomik sarsıntılarından birini yaşıyor. Koronavirüs salgınıyla başlayan kriz Rusya ve Ukrayna arasında patlak veren çatışmalarla daha da derinleşti. Petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki aşırı artışın tetiklediği küresel enflasyon insanlığın öncelikli meseleleri biri haline geldi. Bugün ABD'den Almanya'ya gelişmiş ülkelerin tamamı enflasyonun yanı sıra sağlık, enerji, gıda ve istihdam gibi sorunlarla boğuşuyor. Bu ülkelerin hemen hepsinde enflasyon oranları son 40-50 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Düyanın geri kalanını sömürerek kendilerine bir refah ve güvenlik düzeni kuranlar ilk defa hayatın ve ekonominin gerçekleri ile yüzleşmeye başladı.

Salgın günlerinde vatandaşlarını adeta ölüme terk edenler bugün giderek ağırlaşan hayat pahalılığı ve işsizlik karşısında da aynı çaresizliği aynı kayıtsızlığı sergiliyor. Bize senelerdir örnek gösterilen devletlerin küresel tehditler karşısında nasıl bocaladıklarını rüzgarın önündeki yaprak misali sağa sola savrulduklarını görüyoruz.

'İHRACATTA EN PARLAK DÖNEMİMİZİ YAŞIYORUZ'

Milletimizin derdine derman olacak tedbirler geliştiriyoruz. Muhalefetin baskılarına rağmen ekonomide kontak kapattırmadık. İstihdamda 31 milyon sayısına yaklaştık. Tarımda, üreticimizin ve çiftçilerimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Tüm gelirlerde enflasyonun üzerinde artışlar yapıyoruz. 2023 senemizde de vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Türk ekonomisi ihracatta tarihinin en parlak dönemlerini yaşıyor. Bu yılın ilk yarısında ihracatta 126 milyar doları geçtik, yıl sonunda 300 milyar dolara yakın bir değere ulaşacağız.

Siyaset adı altında bozgunculuk yapanlara sesleniyorum; Yalanla, dolanla, hokkabazlıkla siyaset yapmayın." 

Öne Çıkanlar