Erdoğan'ın köylüleri: Artık taş ocağı, HES MES istemiyoruz

Erdoğan'ın köylüleri: Artık taş ocağı, HES MES istemiyoruz
Erdoğan'ın babasının köyünde yaşayan hemşehrileri, yapılması planlanan taş ocağı ve varolan HES projelerine tepki gösterdiler.

Gençağa KARAFAZLI


ARTI GERÇEK- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın babasının memleketi olan Güneysu'ya bağlı Başköy Taşlıdere mevkiinde Uğursun Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. adlı şirket tarafından taş ocağı ve kırma eleme fabrikası ile ilgili ÇED bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının taş ocağının yapılacağı köylerde değil de Güneysu ilçe merkezinde düzenlenmesi dikkat çekti. Daha önce HES projelerine destek veren muhtar ise bu kez taş ocağına karşı çıktı.

'HES MES İSTEMİYORUZ'

Toplantının yapıldığı yer, çalışmalardan etkilenecek etkilenecek yerleşimlere 20 km mesafedeydi. Köylüler, toplantı öncesinde "istemiyoruz" tavrını net şekilde ortaya koydu. 

Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile şirket yetkililerinin de yer aldığı toplantıya katılan köylüler, ortak bir tavırla böyle bir projenin hayata geçirilmemesi için "Bu köyde artık Taş Ocağı, HES MES istemiyoruz" dediler.

Daha önce bölgedeki HES projelerine destek veren Başköy muhtarı Hızır Reyhan ise toplantıda, yapılacak taş ocağına karşı olduklarını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar