Erdoğan'ın 'İmralı' açıklamasına Kongra Gel'den yanıt: Çirkin ve ikiyüzlü bir politika

Erdoğan'ın 'İmralı' açıklamasına Kongra Gel'den yanıt: Çirkin ve ikiyüzlü bir politika
Kongra Gel Eş Başkanı Remzi Kartal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Selahattin Demirtaş'a yönelik 'İmralı'ya hesap verecek' sözlerine yanıt verdi.

+GERÇEK- Kongra Gel Eş Başkanı Remzi Kartal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik 'İmralı'ya hesap verecek' sözlerini, Erdal Er'in moderatörlüğündeki Sıcak Gündem isimli Youtube programında değerlendirdi.

Erdoğan, konuşmasında "Edirne'deki, en büyük hesabı İmralı'dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onlarında kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar" demişti. Bunun üzerine AİHM'in 'derhal serbest bırakılsın' kararına rağmen halen Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erdoğan'a  "Sen benim için "kaygılanmayı" bırak da kendi vereceğin hesabı düşün" sözleriyle yanıt vermişti.

İMRALI'YLA BİR DİYALOG SÜRECİ Mİ VAR?

Tartışmaya yol açan "İmralı" açıklamasına dair bir yanıt da Kongra Gel Eş Başkanı Remzi Kartal'dan geldi. Kartal, "Erdoğan Kürtler arasınca bir çatışma mı yaratmak istiyor, Erdoğan'ın bu açıklamasını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıtta, Erdoğan'ın niyetini anlamak için Kürt halkının Türkiye'deki ve Suriye'deki Irak'taki sorunlara yönelik neler yapıyor, buraya bakmak gerekiyor diyerek, Erdoğan'ın Abdullah Öcalan'la bir diyalog sürecinden yola çıkarak böyle bir açıklama yapmış olmasının mümkün olmadığını, düşmanca saiklerle hareket ettiğini dile getirdi.

Sıcak Gündem isimli Youtube yayınında konuya dair değerlendirmelerde bulunan Kartal'ın ifadeleri özetle şöyle:

'KÜRT HALKINA YÖNELİK ÜST SEVİYEDE BİR DÜŞMANLIK VAR'

"Öcalan'a uygulanan keyfi tecritten tutun HDP boyutunda, sivil toplum boyutunda, belediyeler ve halk boyutunda, ülke dışında yürütülen kirli savaşa; bunun örneklerini çoğaltabiliriz, Kürt halkına yönelik üst seviyede bir düşmanlık yürütülüyor. 

Böyle bir süreçte, Erdoğan çıkıyor diyor ki "Edirne'deki , İmralı'ya hesap verecek." Ne demek istiyor? Diyalog süreci çökmüşse bunun sorumlusu Edirne'de tutuklu bulunan Selahaddin Demirtaş'tır diyor. Onun üzerinden de HDP'yi suçluyor.

Kendisini temize çıkarmak istiyor, son derece çirkin ve ikiyüzlü bir politika. Bütün dünya biliyor ki Erdoğan derin devlet güçlerine teslim olarak devletin Kürt sorunundaki inkar politikalarını benimsemiştir.

'O KADAR SIKIŞMIŞ Kİ ÖCALAN'A SIĞINIYOR'

Yürüttüğü politikalardan sonuç alamadı, çok sıkıntıda, bu konuşmaları tamamen gündemi değiştirmek üzerine; sanki İmralı ile bir görüşme süreci varmış gibi, bir yandan da HDP'yi sıkıştırmak. Bu şekilde kamuoyunun aklını karıştırmak istiyor. Seçime yönelik politikalar. Erdoğan o kadar sıkışmış ki tekrar Öcalan'a sığınıyor."

Kürt halkının bu konuda bir ferasete sahip olduğunu dile getiren Kartal, ek olarak "Erdoğan'ın halkımızın kafasını bulandırmaya gücü yetmez, Kürt halkının bu konuda da duyarlı olması gerekiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar