Erdoğan, Filistin Başbakanı Iştiyye ile görüştü

Erdoğan, Filistin Başbakanı Iştiyye ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya’da Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile bir araya geldi. Görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5. İslami Dayanışma Oyunları için Konya'ya gelen Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

Filistin son günlerde İsrail'in saldırıları ve yaşanan sivil ölümleriyle bir kez daha dünyanın gündeminde. İsrail ordusu, İslami Cihad'a ait noktaları vurma gerekçesiyle abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 5 Ağustos’ta saldırı başlatmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında can kaybının 41’e yükseldiğini açıklamış, ölenler arasında 15 çocuk, 4 kadın bulunduğunu bildirmişti. Bakanlık ayrıca, saldırılarda 311 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. 3 gün süren saldırılarının ardından İsrail ve Filistin'in Mısır’ın arabuluculuğunda yaptıkları görüşmeler sonucunda taraflar arasında 7 Ağustos’ta yerel saatle 23.30’da ateşkes ilan edilmişti.

Öne Çıkanlar