Erdoğan: Enflasyon üzerindeki köpüğü kısa sürede alacağız

Erdoğan: Enflasyon üzerindeki köpüğü kısa sürede alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Döviz kuru üzerindeki köpüğü aldık" dedi ve kısa sürede enflasyon üzerindeki 'köpüğün' de alınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD heyetiyle bir araya geldi.

"Türkiye ekonomi modeliyle önceliğimiz cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmek, böylece ülkemizi dünyanın ana üretim merkezlerinden biri haline getirmektir" diyen Erdoğan şöyle konuştu:

"Büyüme ve ihracat gibi alanlardaki rekorlara ilave olarak istihdamımız salgın öncesine göre 2,7 milyon artmıştır ve bu çok büyük bir başarıdır. Tüm dünyanın ekonomik manevralarını istihdam krizinin önüne geçmek için yaptıkları bir dönemde biz daha büyük hedeflerin peşinde koşuyoruz. Onun için bu 4 önemli başlık sürekli olarak bizim gündemimizde. O da nedir? Yatırım, istihdam, ihracat, üretim. Tabii bütün bunları getirip dayadığımız yer, yine iki önemli altyapıdır. Bu da istikrardır, güvendir. Yani bunları hiçbir zaman kaybetmeden yolumuza devam etmemiz lazım. Türkiye ekonomi modeliyle önceliğimiz bu söylediğim 4 başlığı, cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmek, böylece ülkemizi dünyanın ana üretim merkezlerinden biri haline getirmektir. Bu amaçla başta iş dünyamız olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerine gereken her türlü desteği sunuyoruz, sunacağız."

 

"Gereken her türlü desteği sunuyoruz, sunacağız. Malumunuz 20 Aralık'ta açıkladığımız paketle döviz kuru üzerindeki köpüğü aldık. Kurun istikrar kazanmasıyla birlikte piyasalarda bir daha dengesiz döviz talebinden kaynaklı aşırı dalgalanmaların yaşanmayacağın da düşünüyoruz. Enflasyonun üzerindeki köpüğü de kısa sürede alarak ülkemizi sahili selamete ulaştırmayı arzu ediyoruz Bu süreçte sizlerden beklentimiz, siyasetteki tek beklentisi milllete umutsuzluk aşılamak olanlara felaket tellallarına prim vermeden çalışmanız, üretmeniz, ihraç etmeniz ve yatırımları artırmanızdır."

Öne Çıkanlar