Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi zirvesi: Borsa ve yaptırım uyarısı masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi zirvesi: Borsa ve yaptırım uyarısı masada
Reuters’a bilgi veren kaynaklar, Erdoğan'ın yarın İstanbul'da ekonomi gündemli bir toplantı yapmayı planladığını kaydetti. Nebati de dün ABD'de yabancı yatırımcılarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın İstanbul’da ekonomi gündemli bir toplantı yapmayı planlıyor. Reuters’a bilgi veren kaynaklar, bu toplantıda Rusya ile mutabakatlar, ekonomi genel durum, borsa, yaptırım ve Mir konularının gündemde olacağını belirtti.

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, New York'ta yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler'in 77'nci Genel Kurul toplantıları için ABD’de bulunan Nebati, New York’taki temaslarına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle görüştüklerini belirten Nebati, "Devreye aldığımız son uygulamalar ile yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı merkezine alan Türkiye Ekonomi Modelimizi kapsamlı bir şekilde aktararak küresel ekonomideki son dönem gelişmeleri ve önümüzdeki döneme ilişkin öngörülerimizi paylaştık" ifadesini kullandı.

Nebati, Citibank Kamu Sektörü Küresel Başkanı Julie Monaco’yu, talebi üzerine Türkevi’nde ağırladıklarını dile getirerek, küresel ekonomik görünüm ve Türkiye’nin ekonomik yapısını konuştuklarını aktardı.

Öte yandan, Türkiye’nin ilk "Ekonomik Dönüşüm Zirvesi", pandemi sonrası dönemde iktisat paradigmasında dönüşüm ve yükselen ülkeler ana teması ile 29 Eylül’de İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar