HDP önündeki eyleme Erdoğan ayarı: Her şey kendiliğinden gelişsin

HDP önündeki eyleme Erdoğan ayarı: Her şey kendiliğinden gelişsin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır HDP binası önünde süren eylemle ilgili AKP teşkilatına verdiği talimat, uzun zamandır dile getirilen iddiaların bir itirafı gibiydi.

Bir grup aile, dağa kaçırıldığını iddia ettikleri çocukları için bir süredir HDP’nin Diyarbakır İl Örgütü binası önünde oturma eylemi yapıyor.

Oğlunu Müge Anlı'nın programında bulamayınca kameraların çokluğunu görüp HDP binası önü geldiğini açıklayan annelerden, dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlunun aslında zorla evlendirilmek istendiği için evden kaçtığı anlaşılan annelere kadar bir çok aile AKP ve AKP'ye yakın medya tarafından talimatlarla yönlendirilmeye çalışılıyor.

Son olarak sanatçıların ziyaretinin ardından ciddiyetini biraz daha kaybeden HDP Diyarbakır İl binası önündeki eylem için bir talimat da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti kurmaylarıyla yaptığı toplantıda, Diyarbakır HDP İl binası önündeki aileler için verdiği talimatlar bu güne kadar dile getirilen 'Yönlendiriliyorlar', 'AKP tarafından organize ediliyorlar' iddiaların da bir itirafı gibiydi.

'EYLEMDE HER ŞEY KENDİLİĞİNDEN GELİŞSİN'

Diyarbakır'da haftalardır HDP binası önünde nöbet tutan annelerin eylemi ile ilgili olarak önceki gün yapılan MYK ve MKYK toplantılarında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP teşkilatına, "Diyarbakır annelerini gerçekten derdi olan insanlar ziyaret etsin. Suni gidişler olmasın. Bu ziyaretleri AK Parti organize ediyormuş gibi yansıtılmak isteniyor. Bu eylemin sulandırılmasına müsaade etmeyin. Her şey kendiliğinden gelişsin" dedi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar