Erdoğan'dan AKP'ye Kılıçdaroğlu talimatı: Herkes dava açsın, gereği yapılmalı

Erdoğan'dan AKP'ye Kılıçdaroğlu talimatı: Herkes dava açsın, gereği yapılmalı
AKP'ye seslenen Erdoğan, 'Hepiniz militansınız. Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız' diyen Kılıçdaroğlu'na herkesin dava açmasını söyledi, 'Bu memleket sahipsiz değil' dedi.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık olağan Meclis grup toplantısında parti üyelerine gençlik konusunda sitem etti. "Gençlerimize kazanımlarımızı anlatmakta zorlanıyoruz" diyen Erdoğan, konuşmasında yine muhalefeti hedef aldı, AKP'lilere 'Yolsuzluğun militanısınız' diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açmalarını istedi, "Bu memleket sahipsiz değil, gereği yapılmalı" diyerek yargıya mesaj gönderdi. Erdoğan, grup toplantısının ardından bağladığı il kongrelerinde de Cumhur İttifakı'na muhtaçlığı konusunda itiraf gibi bir açıklama yaptı. Erdoğan, hedeflere ulaşmanın koşulunun Cumhur İttifakı'na bağlı olduğunu belirtti.

"Türkiye’nin son 18 yılda nereden nereye geldiğini akıl ve vicdan sahibi herkes görüyor. Ancak özellikle eski Türkiye’de yaşamamış, o sıkıntıları çekmemiş, o mahrumiyetleri görmemiş, o baskılara maruz kalmamış gençlerimize o kazanımlarımızı anlatmakta zorlanıyoruz. Tüm bunları mukayeseli olarak anlatmamız şarttır" diyen Erdoğan’ın Meclis Grup Toplantısından öne çıkan bölümler şöyle:

‘HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN’

"Ülkesine ve milletine karşı sorumluluk hisseden herkesten tek beklentimiz kendi üzerine düşen görevlerini gereği ile ifa etmesidir. Bu şekilde görevlerimizi hakkıyla yerine getirdiğimizde ne Türkiye’nin, ne Cumhur ittifakının ne de AK Parti’nin önünde durabilecek hiçbir güç tanımıyorum.

Milletimiz her birimizin teker teker takip ediyor ve karnemizi dolduruyor. Seçim günü bu karne önümüze oy oranı olarak çıkacak. Karne günü geldiğinde sandık başından başımız dik şekilde ayrılabiliriz."

'YÜRÜTMEDE BİZİM, YASAMADA SİZİN YAPMANIZ GEREKENLER VAR'

"Bunun için hep birlikte çok çalışmalıyız, AK Parti grubu Cumhur ittifakının ortağı ile birlikte meclisin lokomotifidir. Yürütmede bizim yasamada sizin yapmanız gereken görevler var. Meclis gündeminde önceden kalan yasama programını sizler zaten iyi biliyorsunuz. Yakında yeni reform paketlerini milletimizle paylaşmaya başlayacağız. Türkiye’yi ekonomide güven ikliminin geliştirilmesine kadar geniş bir alanda gelişmesini sağlayacak bu reformlara kavuşturacağız.  Sizlerden sıkı bir çalışma dönemine hazır olmanızı istiyorum."

Bizden başka hizmet ortaya koyan da gelecek vizyonu tasarlayan da yok.

Tek vaatleri Erdoğan'ı indirmek olan bir muhalefete bu millet iktidarı vermez. Küresel siyasi ve ekonomik değişim sürecinde Türkiye'yi nereye getireceğini söylemeyen, projesi olmayan, yoldaşları şaibeli olanlar milletimizden iktidar vizesi alamaz."

YİNE MUHALEFETİ HEDEF ALDI: TEK VAATLERİ ERDOĞAN’I İNDİRMEK OLANLARA MİLLET VİZE VERMEZ

"Tek vaatleri Tayyip Erdoğan’ı indirmek olan bir muhalefete millet iktidarı vermez. Küresel siyasi ve ekonomi değişiklik sürecinde Türkiye'yi nereye getireceğini söyleyemeyen, projesi olmayan, kadroları kifayetsiz hiçbir yapı milletimizden iktidar vizesi alamaz. Hamd olsun, bizler tüm şeffaflığımızla milletimizin huzurundayız. 2023 seçimlerinde bir kez daha sandıktan zaferle çıkarak büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa süresinde yeni bir safhaya geçeceğiz" diyen Erdoğan, konuşmasında yine CHP'yi hedef alarak şunları söyledi:

"CHP yöneticileri kendi içlerinde yaşanan tecavüz, hırsızlık skandallarını örtmek için hem bize hem milletimize hakaretlerin dozunu artırmaya başladı. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misali, özür dileyecek yerde işi pişkinliğe vuruyor. Yalan olduğu defalarca ortaya konmuş konuları utanmadan, arlanmadan tekrarlayanlara pişkin denmez de ne denir?

Cumhuriyetin ilk partisini, bölücü örgütün payandalığını üstlenen yüksek siyaset oyunlarını millet başlarına geçirecektir.

Önlerine geleni tek adamlıkla suçlayanların kendi partilerinde oynadıkları tek adamcağız rolünü tebessümle izliyorum.

Bir de halkçılık diyerek kendilerini halkın içinde bizi de sarayların içinde sefa süren olarak göstermeye çalışmıyorlar mı işte orası artık sözün bittiği yere dönüşüyor. Bu zatları şimdiye kadar milletimizin içinde pek görmedik. Ama biz hayatımızın her döneminde olduğu gibi şimdi de milletimizin içindeyiz. Önceki gün Elazığ'da salgın tedbirlerine uyarak milletimizin içindeydik."

'Z KUŞAĞINA ANLATMALIYIZ'

Erdoğan devamında şunları söyledi:

"SSK’nın başında bu adam bulunmadı mı SSK’nın başında bulunduğu zaman hastanelerde hastalarımızın ne hale düştüğünü tabi şimdi Z kuşağı bilmiyor. Bay Kemal’in döneminde biz hastaneler rehin alınan vatandaşları gördük. Bunları bizim milletimize anlatmamız gerekiyor. O dönemde maalesef ölülerimiz bile rehin alınıyordu."

'MİLİTAN' TARTIŞMALARI 

"Bu ara bir militan lafı tutturdu gidiyorlar. Bunlara göre Cumhurbaşkanı militan, bakanlar militan, Cumhur ittifakı ve AK Parti tepeden tırnağa militan, Hakimler savcılar militan, valiler kaymakamlar militan, generalinden uzman çavuşuna kadar tüm askerler militan, diplomatlar militan, polisler ve öğretmenler başta olmak üzere memurların hepsi, işçiler, esnaf, iş adamlarının hepsi zaten militanın önde gideni. Aslında bunlara göre milletin kendilerine oy veremeyen yüzde 75’in tamamı militan. Bu anlayışa göre CHP’ye oy vermeyen hiç kimse şeref, onur namus sahibi olma hakkına da sahip değildir. 

Peki kendileri ne? Terör örgütü mensuplarına "arkadaşlar" demek bunların meşrebinde militanlık değil "kibarlık".

Dışarıda ülkemize düşmanlık edenlerin değirmenine su taşımak militanlık değil nezaket. 

Kendilerinden olmayan herkese iftira etmek militanlık değil şeref. 

Bu iş laf ebeliğiyle olsaydı, bunu yapan çok daha iyi yapan aktörler gelip geçti, onlardan bir iz kalırdı.

Ama biz sadece Cumhuyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i hatırlıyoruz. Menderes'i, Özal'ı, Erbakan Hocamız ve rahmetli Türkeş gibi birkaç ismi hatırlıyoruz. Gerisi tarihin tozlu raflarında. Her gün kameraların karşısına geçip bize ve milletimize ağızlarına geleni söyleyenlerin gidecekleri yer de orasıdır. Bizim üzüntümüz milletimizin bu hezeyanlara mahkum kalmasıdır."

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Erdoğan erken seçim tartışmalarına ilişkin ise "Biz sabırla kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Bunlar erken seçim diyorlar ya, size buradan ekmek yok. Sabrın varsa Haziran 2023'e kadar kapıda bekleyeceksin. Bizim yapacak çok işimiz var. Sadece ve sadece milletimize olan saygımız gereği, aldığımız terbiye sınırları dışına çıkmadan sınırlı cevaplarla yetiniyoruz. Diğer yandan bu devletin hiçbir memuru, evladı CHP'nin hastalıklı zihniyetinin şamaroğlanı değildir. Bizler kendi platformalarımızda yargı kendi alanında, medya kendi zemininde bu çukur zihniyetin azgınlığını dizginleyecektir" dedi. 

'KILIÇDAROĞLU'NA DAVA AÇIN' TALİMATI: GEREĞİ YAPILMALI

"İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği gibi. Bu ülkenin yargısı var. Ve kendilerine hakaret eden bu zata bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir, geçiyor bile. Herkes davasını açmalı. Bu memleket sahipsiz değil. Gereği yapılmalıdır. Milletimiz mahalle yanarken kendi kısır hesaplarının peşinde koşanlarının hesaplarını kökten dürene kadar biz de mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. CHP’nin başındaki zata ve şürekasına cevap vermek için harcadığımız her nefesi israf olarak görüyoruz. Hele Naci Bey (Bostancı) üst düzey israf olarak görüyor."

CORONAVİRUS AŞISI

"Sağlık Bakanlığımızın belirlediği programa göre aşı dağıtımı ve tedarikini sürdürüyoruz. 10 milyon doz aşıyı ülkemize getirdik. Dünyanın gelişmiş ülkeleri aşı bulamıyor. Biz yaptığımız anlaşma ile 50 milyon dozun 10 milyonunu tedarik etmiş durumdayız. Aşı uygulamasının kapsamı genişleyerek hedef kitlenin tamamına ulaşacaktır."

KAFE VE RESTORAN SEKTÖRÜNE DESTEK ÖDEMESİ

Covid-19'dan en çok zarar gören sektörler arasında yer alan yeme-içme sektörüne destek verileceğini belirten Erdoğan, "Lokanta restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan ve 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020'de yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelere 2 bin liradan az, 40 bin liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının yüzde 3'ü kadar ödeme yapacağız" dedi.

AKP KONGRELERİNE CHP MESAJI

Erdoğan, grup toplantısının ardından parti genel merkezinden AKP’nin 7. Olağan Erzincan, Erzurum il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada da başta CHP olmak üzere yine muhalefeti hedef alarak şunları söyledi:

"Milletle gönül bağı kurmak yerine afedersiniz Stokholm Sendromu diyerek milleti aşağıladılar. 'Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi olacak' serzenişiyle içlerindeki kini ortalığa saçtılar. CHP Genel Başkanı'nın yaptığı gibi toplumumuzun farklı kesimlerini tehdit etmeye başladılar. Bugün devletin valisine kaymakamına askerine ahlaksızca militan iftirası atıyor. Bunun adı siyaset değil siyasetsizliktir. Bunun adı tam olarak beşinci kol faaliyetidir.  CHP Genel Başkanı akla hayale gelmedik iftiralarla AK Parti'ye saldırmaktadır. Bizzat eski cumhurbaşkanı adaylarının ifadesiyle CHP bugün yalan ve iftira üretim merkezi haline dönmüş durumdadır. CHP siyasi parti kimliğini giderek kaybetmektedir. 2023 seçimleri CHP'nin rövanşist siyasetinin tasviye edildiği yeni bir dönemin müjdecisi olacaktır.

Biz hiç bir zaman CHP'ye göre politika belirleyen bir parti olmadık. Hep kendimizle, kendi projelerimizle yarıştık. Türk siyasetini esir alan vizyonsuzluğa rağmen her gün bu ülke için hayalleri gerçekleştirmeye gayret ettik."

'HEDEFLERİMİZİN BAŞARISI CUMHUR İTTİFAKI İLE BİRLİKTE VERİLEN MÜCADELEYE BAĞLI'

Erdoğan'dan ayırca Cumhur İttifakı'na muhtaçlığı konusunda da itiraf gibi bir açıklama geldi. Erdoğan, hedeflere ulaşmanın koşulunun Cumhur İttifakı'na bağlı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ulaşamadığımız ve gönlünü kazanmadığımız tek bir vatandaşımız kalmayana dek bize durmak, dinlenmek haramdır.

Türkiye'nin  2023 hedeflerine ulaşması, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilmesi, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bizlerin omuz omuza vereceği mücadelenin başarısına bağlıdır." 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar