Erdoğan'dan 17 Ağustos paylaşımı

Erdoğan'dan 17 Ağustos paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Ağustos Marmara depreminin 21. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Twitter hesabından bir mesaj yayınlayan Erdoğan, depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Erdoğan, Twitter hesabından 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin yaşandığı saat olan 03.02'de yaptığı paylaşımda, depremin 45 saniye sürdüğünü hatırlatan bir sayaca da yer verdi.

Erdoğan mesajında şunları kaydetti:

"17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Deprem değil tedbirsizlik öldürür anlayışıyla gereken her önlemi almaya kararlılıkla devam edeceğiz."


AKP iktidarı, deprem sonrası toplanan vergilerin nereye harcandığına dair halktan gelen çağrılara kulak vermezken, Erdoğan'ın sözünü ettiği gibi şekilde deprem önlemi aldıkları iddiası ise tartışma konusu. İktidarı boyunca tüm yurdun adeta şantiyeye çevrildiği, özellikle İstanbul'da uzmanların telafisi zor olarak değerlendirdiği müdahaleler ve bizzat Erdoğan'ın da "İstanbul'a ihanet ettik" itirafında bulunduğu Türkiye'de, çarpık ve sağlıkız yapılaşma nedeniyle her deprem, sel veya bir doğal afet sonucu çok sayıda yurttaş hayatını ya kaybediyor ya da yaralanarak yaşam alanlarından oluyor. 

(HABER MERKEZİ)


Foto: Erdoğan Ocak ayındaki Elazığ depremi sonrası inceleme yaparken 

Öne Çıkanlar