Erdoğan'dan videolu tehdit: Meclis'te Kılıçdaroğlu'na yapılan linç girişiminin görüntülerini izletti

Erdoğan'dan videolu tehdit: Meclis'te Kılıçdaroğlu'na yapılan linç girişiminin görüntülerini izletti
'CHP'nin HDP'ye teslim olduğunu' söyleyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na Çubuk'taki şehit cenazesinde yapılan saldırının görüntülerini yayınladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis'teki grup toplantısında tezkereye 'hayır' diyen CHP ve HDP'ye sert ifadelerle yüklendi. Özellikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı nezaketsiz bir üslup kullanan Erdoğan, "Cahil bir tip", "Yüzsüzlük abidesi" gibi hakaretler sarf etti. Erdoğan büyükelçiler konusunda ise Batılı ülkelerin 'özür dilediğini' öne sürdü.

ÇUBUK SALDIRISINI İZLETTİ

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan ifadelerinden sonra izlettiği videoda CHP Genel Başkanı'nın saldırıya uğradığı görüntüler verildi. Yayımlanan videoda Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'taki asker cenazesinde daha sonra inek çalmaktan hapis cezası aldığı ortaya çıkan Osman Sarıgün tarafından uğradığı saldırının anları verildi.

Videoda, "11 yıllık mağlubiyetlerden hiçbir ders çıkarmayan" ifadesinin yer aldığı bölümde saldırı anı verildi. Videonun sonunda yine Kılıçdaroğlu hedef alınarak, "Millete hesap verecektir" denildi. Bu ifadelerin kullanıldığı bölümlerde Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğradığı anlara ait görüntüler yer aldı.

AKŞENER'İ DE HEDEF ALMIŞTI

Erdoğan daha önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize'de uğradığı saldırıya da değinerek, "Gelin hanıma çok ileriye gitmeden bir ders verdiler. Çayeli'nde de gerekeni yaptılar. Trabzon'a geçmeye kalktın, uçağa binip döndün. Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler. Bu ülkede ahde vefa diye bir şey var. Ahde vefa olmazsa bu millet affetmez" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"2022 bütçesi büyük emek ve zahmet gerektiren bir çalışma" diyen Erdoğan, bütçede en büyük payı eğitimin aldığını, sağlığa ayrılan payda da ‘ciddi bir artış’ yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, ekonomi konusunda da mesajlar vererek, "Üretimde kapasiteyi sonuna kadar kullanıyoruz. İhracatımız rekor üstüne rekor kırıyor. Amacımız küresel krizi ülkemiz için fırsata düşürmektir" dedi.

Yeşil iklim fonundan gelecek maddi destekle ilgili de bilgi veren Erdoğan, "Ülkemize, yeşil iklim fonundan, 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanmasıyla ilgili mutabakat zaptının imzalandığının müjdesini paylaşmak istiyorum. Bu kaynağın 12,5 milyon dolar ile 66,5 milyon dolarlık kısmı hibe olarak kullanılacaktır" ifadelerini kullandı.

TEZKERE İLE İLGİLİ KONUŞTU

Erdoğan daha sonra dün Meclis’te oylanan ve kabul edilen Irak-Suriye tezkeresine değinerek muhalefeti şu sözlerle hedef aldı:

- Kendilerine Mustafa Kemal'in askerleri diyenlerin, kendilerine Mustafa Kemal'in itleri diyenlerin dümen suyuna girdiklerini görmek bizim bile ağrımıza gitti. Kılıçdaroğlu adeta HDP'nin emir eri haline gelmiştir.

-CHP Genel Başkanı’nın askerliği çocuk oyuncağı veya TV şovu sanan cehaletini milletin takdirine bırakıyorum.

-Türkiye'yi Suriye'den dışlamak isteyenlerin kullandığı ne kadar argüman varsa güya soru haline getirip önümüze koyuyorlar. Hiç şüphesiz burada önemli olan CHP'nin terör örgütünün oyuncağı HDP'ye teslim olması, HDP'ye biat etmesi, boyun eğmesi. Yazık. Hem demokrasimiz, hem milli güvenliğimiz için ne kadar üzüntü verici, hazin tablo. Allah CHP'ye gönül veren vatandaşlarımızın sabrını artırsın.

İYİ PARTİ'Yİ TEBRİK ETTİ

-TSK'nın muharip gücünün tamamının profesyonel askerden oluştuğunu bilmeyecek, sokaktan toplananlarla yapılacağını sanacak kadar cahil bir tiple karşı karşıyayız. Kılıçdaroğlu'nun nasıl olup da HDP'nin emir eri konumuna geldiğidir. CHP ile HDP'nin perde arkasında bildiğimiz ortaklığı bu tezkere ile aleniyet kazanmıştır.

-İYİ Parti tezkereye evet diyerek CHP ve HDP'den farklı bir yol izledi. Bu tezkereyi desteklemelerini memnuniyetle karşıladık. AK Parti ve MHP olarak ülkemizin bekasıyla ilgili her meselede tam bir görüş ve eylem birliği içinde olduğumuzu tekrarlamaya gerek bile duymuyorum.

BÜYÜKELÇİLER YORUMU: ÖZÜR DİLENDİĞİNİ İDDİA ETTİ

-Geçtiğimiz günlerde bir grup büyükelçinin halen yürüyen bir davaya dair yaptığı hadsiz açıklamaya karşı sergilediğimiz onurlu duruş Kılıçdaroğlu'nu rahatsız etmiş. Kaset kumpasıyla genel başkan olan, partisindeki taciz, tecavüz, hırsızlık olaylarına sırtını dönen bir yüzsüzlük abidesinin böyle haysiyetli duruşu anlamasını zaten beklemiyoruz.

-Büyükelçilerin ülkemize ve yargı kurumlarımıza yönelik ağır hakaret olarak gördüğümüz açıklamasıyla kimin nerede durduğunu takip ettik.

-Ülkemize, yargımıza bühtan edilen ilk açıklamayı sevinçle karşılayıp özür açıklaması karşısında hayal kırıklığına kapılanların bu topraklarla gönül bağı, kök bağı yoktur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar