Erdoğan'dan ABD'ye QSD ve F-16 tepkisi: Savaş uçaklarını satan sadece Amerika değil

Erdoğan'dan ABD'ye QSD ve F-16 tepkisi: Savaş uçaklarını satan sadece Amerika değil
ABD ve QSD'nin Türkiye-Suriye-Irak sınırında gerçekleştirdiği tatbikata ilişkin konuşan Erdoğan, 'ABD'nin yanlış adımları devam ediyor' dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,, İstanbul’da Kerem Aydınlar Camii’de cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, ABD’nin liderliğindeki Uluslararası Koalisyon Güçleri ile omurgasını Kürt güçlerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (QSD) Türkiye-Suriye-Irak sınırındaki Derik'te gerçekleştirdiği ortak tatbikata ilişkin "SDG konusunda maalesef Amerika'nın bugüne kadar attığı yanlış adımlar devam ediyor" dedi.

"Adını Suriye Demokratik Güçleri olarak koyuyorlar, bu bir kamuflajdır." vurgusu yapan Erdoğan, ABD'nin bu örgütlere binlerce TIR araç, gereç gönderdiğini söyledi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Suriye'deki koalisyon güçleriyle yaptıkları değil, aynı şeyleri Irak'ta da yaptılar. Bu silah desteklerinin yanında, eğitim noktasında da ciddi eğitim desteği de veriyorlar. Dün akşam uçakta gelirken de söyledim; BM Genel Kurulu'nda eğer sayın Başkan'la görüşme fırsatım olursa, orada da kendisiyle bu konuyu konuşacağım."

ABD VE TÜRKİYE ARASINDAKİ F-16 GÖRÜŞMELERİ

Türkiye ve ABD arasında devam eden F-16 müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Temenni ediyorum ki bu ilişkide Amerika bizi farklı yollara sevk etmesin. Kastım, dünyada savaş uçaklarını satan yer sadece Amerika değil" şeklinde konuştu.

'DAEŞ İLE İLGİLİ EN GENİŞ OPERASYONLARI YÜRÜTEN MİT OLDU'

IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden olduğu söylenenen "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin Türkiye'de yakalanması ile ilgili Erdoğan, "DEAŞ ile ilgili olarak dünyada en geniş operasyonları yürüten MİT oldu. Batı DEAŞ ile ilgili sadece laf yapıyor. Yaptıkları başka bir şey yok. Yargı gereğini yapacaktır. Kararlılığımız sınır içi ve dışı devam ediyor" diye konuştu.

'PROGRAMIM EL VERİRSE 2. ELIZABETH'İN CENAZE MERASİMİNE KATILACAĞIM'

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümüne ilişkin de konuşan Erdoğan, programı uygun olursa cenaze törenine katılacağını kaydetti. Erdoğan, Eğer programlar el verirse merasime (cenaze töreni)katılmayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar