Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattık

Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattık
'Türkiye'nin tökezlemesini, krize ve kaosa sürüklenmesini umanlara inat ülkemizi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz.'

Cumhurbaşkan Tayyipı Erdoğan, "Vatan yansa ateşinde ısınacak kadar gözü kararmış bu güruha rağmen hamdolsun Türkiye'ye Cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattık" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Konuşmasının büyük kısmını muhalefeti hedef almaya ayıran Erdoğan, birçok saldırıyla karşı karşı olduklarını öne sürdü. "Birçok engelin üstesinden geldik. Cumhuriyet mitinglerinden, Gezi olaylarına, 15 Temmuz darbe teşebbüsüne kadar envai çeşit saldırıya uğradık" diyen Erdoğan, "Aynı zamanda 80 senedir Türkiye'nin başına musallat olan takoz muhalefet ile de mücadele ettik" ifadelerini kullandı.

Şehir hastanelerine yönelik eleştirilerin 'karalama' olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bugün salgınla mücadelede elimiz, ayağımız olan şehir hastanelerimizi karalamak için nice haber uydurdular" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'CUMHURİYET TARİHİNİN EN BAŞARILI 18 YILINI YAŞATTIK'

Vatan yansa ateşinde ısınacak kadar gözü kararmış bu güruha rağmen hamdolsun Türkiye'ye Cumhuriyet tarihinin en başarılı 18 yılını yaşattık. Türkiye'nin tökezlemesini, krize ve kaosa sürüklenmesini umanlara inat ülkemizi aydınlık bir geleceğe hazırlıyoruz.

ENERJİ SEKTÖRÜ

Bağımsız enerji, güçlü Türkiye diyerek mümkün olduğu kadar yerli kaynaklarımıza dayalı bir enerji sektörü kurmayı amaçlıyoruz. Türkiye'nin büyümesi için olmazsa olmaz gördüğümüz elektrikte kurulu gücümüzü 18 yılda 3'e katlayarak 96 bin megavata ulaştırdık. 

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI

Sadece üretimde değil, yenilenebilir enerji teknolojilerinde de merkez ülke olmayı hedefliyoruz. Bugün kurulu gücümüzün yüzde 63,5'i yerli kaynaklardan oluşuyor. Bu oranın yüzde 51,7'si ise yenilenebilir enerji kaynaklarına aittir yani temiz enerji.

'TÜRKİYE JEOTERMALDE AVRUPA'DA İLK SIRAYA YÜKSELDİ'

2002'de sadece 18 megavat olan jeotermal kurulu gücümüz, bugün 1613 megavata ulaşmıştır. Bu rakamla Türkiye jeotermalde Avrupa'da ilk, dünyada dördüncü sıraya yükselmiştir.

Öne Çıkanlar