Erdoğan: Ben temel atma törenine değil açılışlara giderim

Erdoğan: Ben temel atma törenine değil açılışlara giderim
'Çevrecililk adına bize söylemediklerini bırakmayanlar şimdi nerede?'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun temel atmama törenini eleştirerek  "Birileri, bir önceki dönemde hazırlıkları tamamlanan ileri biyolojik arıtma tesisi yatırımı için, şu gaflete bakın, 'temel atmama töreni' yapıyor. Bunlar temel atma ve açılış töreni gibi işlere zaten yabancılar. Ben temel atma törenine değil açılışlara giderim. Karakterlerine uygun şekilde temel atmama töreni düzenlemişler" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın düzenlediği 81 ilde 2 bin 23 noktada gerçekleştirdiği "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında 11 milyon fidan toprakla buluşuyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyasında konuşma gerkçekleştirdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'11.11.2019 tarihinde saat 11.11'de toplam 11 milyon fidan ve ağacı geleceğe nefes olması ümidiyle toprakla buluşturuyoz. Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır. Bu fidanların hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

''GUINNES REKORLAR KİTABI YETKİLİLERİ TAKİP EDECEK''

"Geleceğe nefes seferberliğimiz hedeflerini aşarak dünyaya örnek olacak bir kampanyaya dönüştü. Rekorumuz bugün Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri tarafından Çorum'dan takip edilecek ve kayıtlara geçirilecektir. Bundan sonra her yıl milletimiz takvimler 11 Kasım'ı saatler de 11.11'i gösterdiğinden fidan dikmek üzere belirlenen alanlarda olacaktır."

''BUNLARIN DERDİ TÜRKİYE'Yİ ÇIRA GİBİ YAKMAKTI''

"Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalkmıştı. Haftalarca sokakları ateşe vermişlerdi. Biz burada ağaçlandırma yapıyoruz nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar? Burada ağaçlandırma yapıyoruz. Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayanlar nerede? Hiçbiri ortada yok. Dikili ağaçları yok. Bunların derdi ağaç dikmek değil Türkiye'yi çıra gibi yakmaktı. Bodrum'da Marmaris'te ormanlık alanları nasıl yaktıklarını izledik değil mi? Bu PKK denilen bölücü terör örgütü biz yaktık dediler onlar yaktılar biz diktik. Bunların derdi çevreyi korumak değil birileri adına Türkiye'yi kuşatmaktı."

''ONLAR SAKALIMIZI TIRAŞ ETTİ, BİZ ONLARIN KOLLARINI KESİYORUZ''

"Onlar sakalımızı tıraş ettiler bilin ki tıraş edilen sakal daha gür biter. Ama biz onların kollarını kesiyoruz o yerine gelmez."

''17 YILDA TOPLAM 4,5 MİLYAR FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK''

"Tabiatı sadece korumakla kalmayıp geliştirerek bizden sonraki nesillere bırakmanın çabası içerisindeyiz. 17 yılda toplam 4,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Bizim çevre hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez."

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NA TEMEL ATMAMA TÖRENİ ELEŞTİRİSİ

"Birileri, bir önceki dönemde hazırlıkları tamamlanan ileri biyolojik arıtma tesisi yatırımı için, şu gaflete bakın, 'temel atmama töreni' yapıyor. Bunlar temel atma ve açılış töreni gibi işlere zaten yabancılar. Ben temel atma törenine değil açılışlara giderim. Karakterlerine uygun şekilde temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Vatandaş orada koku başlayınca sokaklara döküldü."

''ANKARA MELİH BEY İLE BİR DEĞİŞİMİ YAŞADI''

"Ankara da böyle değil miydi? Aynı şekilde sıkıntılar diz boyuydu Melih Bey ile birlikte bu adımlar atıldı Ankara bir değişimi dönüşümü yaşadı. Şu andaki başkan havalimanından tutunuz havalimanından şehre bütün alt üst geçitlere varıncaya kadar bütün bunlar o dönemde yapıldı. AK Parti deyince akla hizmet gelir.''

Öne Çıkanlar