Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nı kullanmaya devam edecek

Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nı kullanmaya devam edecek
Kamuoyunun yıkılmasına tepki gösterdiği Atatürk Havalimanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hizmet vermeyi sürdürecek.

İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nın yıkımına tepkiler sürüyor. 

'Beşli çete'ye yaptırılan ve işlettirilen İstanbul Havalimanı’nın açılmasıyla 2019 yılında kapatılan Atatürk Havalimanı’nın pistleri üzerine, 2020’nin başında Covid-19 salgını nedeniyle bir pandemi hastanesi inşa edilmişti.

Habertürk yazarı Kübra Par, havalimanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hizmet vermeye devam edeceğini yazdı. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun "Atatürk Havalimanı'nın tamamen kapatmıyoruz" açıklamasına işaret eden Habertürk yazarı Kübra Par, bugünkü yazısında, "Yani Cumhurbaşkanı, bundan sonra da Atatürk Havalimanı’nı kullanmaya devam edecek" ifadelerini kullandı ve bunun muhtemel nedenine dair dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Par, bunun muhtemel nedeninin, "Atatürk Havalimanı’nın şehrin merkezine daha yakın olması" olduğunu kaydetti.

Kübra Par’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bu arada pek gündeme gelmeyen ilginç bir detay var. Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul seyahatlerinde Atatürk Havalimanı’nı kullanmaya devam ediyor. Basın toplantılarını Şeref Salonu’ndan yapıyor. Hatta İstanbul Havalimanı’na neredeyse hiç uğramıyor.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu "Atatürk Havalimanı'nın tamamen kapatmıyoruz. Doğu-Batı açık kalacak ve acil durumlar için kullanılacak" demişti. İşte bahsettiği bu görece kısa Doğu Batı pisti şu anda Cumhurbaşkanlığı uçuşları için kullanılıyor zaten. Yani Cumhurbaşkanı, bundan sonra da Atatürk Havalimanı’nı kullanmaya devam edecek.

Muhtemelen bunun sebebi şehir merkezine daha yakın ve daha pratik olması...

E ama halkımız da Atatürk Havalimanı’nı tam da bu yüzden sevmiyor muydu?"

YIKIM İHALESİNİ ERDOĞAN’IN ARKADAŞININ ŞİRKETİ ALDI

Atatürk Havalimanı üzerinde millet bahçesi yapımı için geçen ay bir ihale düzenlenmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı TOKİ tarafından 29 Nisan'da davet usulüyle yapılan ihaleyi 2 milyar 127 milyon 978 bin liraya Yapı ve Yapı Şirketi almıştı.

Şirket internet sitesindeki bilgilere göre, 1974 yılında Nusret Yıldırım tarafından kuruldu. Şu anda oğlu Zafer Yıldırım tarafından yönetiliyor.

Şirketin kurucusu Nusret Yıldırım, Erdoğan’ın arkadaşıydı. Erdoğan, 2019 yılında yaşamını yitiren Nusret Yıldırım'ın cenazesine kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte katılıp aileye taziyelerini iletmişti.

Yapı ve Yapı Şirketi'nin kurucusu Nusret Yıldırım ile aile dostu oldukları Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde de yazıldı.

Öne Çıkanlar