Erdoğan ve eşiyle ilgili paylaşımlara soruşturma: 8 gözaltı kararı

Erdoğan ve eşiyle ilgili paylaşımlara soruşturma: 8 gözaltı kararı
Erdoğan'ın koronavirüse yakalanmasına ilişkin dün 'Cumhurbaşkanına hakaret' kapsamına girecek paylaşımlara yönelik soruşturma başlatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşinin Emine Erdoğan'ın koronavirüse yakalandığının açıklanması sonrası sosyal medya paylaşımlarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 4 kişi gözaltına alındı.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimler, ‘sanal devriye’ adı verdikleri yöntemle sosyal medya platformlarında Erdoğan ve eşine yönelik paylaşımları incelemeye aldı.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen 36 hesaptan 31'inin yöneticisi tespit edildi.  Bu tespitlerin savcılıklara iletilmesinin ardından 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 4'ü gözaltına alındı.

Bir hesabın sahibinin yurt dışında olduğunu, Samsun'daki bir diğer hesabın sahibinin ise yasal olmayan yollardan yurt dışına çıktığı kaydedildi.

Gözaltına alınanlardan 2'sinin İstanbul, birinin Ankara, birinin de Bursa'da emniyetteki sorgusu sürüyor.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüse yakalanmasına ilişkin dün 'Cumhurbaşkanına hakaret' kapsamına girecek paylaşımlara yönelik soruşturma başlatmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar