Erdoğan: Bahçeli'yle yeni anayasa çalışmalarını görüştük

Erdoğan: Bahçeli'yle yeni anayasa çalışmalarını görüştük
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cuma namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yeni anayasa hazırlıkları üzerine görüştüklerini belirterek, "Milletin kabul edeceği bir anayasa çıkarmak istiyoruz" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Covid-19 aşılarındaki fikri mülkiyet tartışmalarına değindi. Erdoğan, "İlim tüm insanlığın ortak malıdır. Bilimde kıskançlık olmaz. İnsanlığın sağlığıyla alakalı böyle bir konuda, 'Biz ürettik kimseye vermeyiz' yanlış bir yaklaşımdır" diye konuştu.

Erdoğan, "Biz nasıl Çin aşısıyla başladık, Uğur Bey ve eşinin ürettiği aşıdan istifade ediyoruz, Rus aşısıyla Sayın Putin ile görüşmelerimizi yaptık. Oradan da ciddi aşı alacağız, Türkiye'de ortak üretime gireceğiz" açıklamasında bulundu.

MISIR GÖRÜŞMESİ: BİRLİKTELİĞİMİZİ YENİDEN KAZANMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

 

Mısır ile yaptıkları görüşmelere ilişkin konuşan Erdoğan, "Mısır halkına yönelik tavrımız çok olumlu. Mısır halkıyla Türk milletinin tarihe dayalı bir birlikteliği var. Düşman kardeşler olarak değil, dost olarak Mısır halkıyla tarihten gelen birlikteliğimizi yeniden kazanma gayreti içindeyiz" dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mısır halkını zorla, Yunan halkıyla birlikte görmek bizi üzer. Onlarla dayanışma içinde olmaları bizi üzer. Yeni süreç başladı. Bu süreç içinde önce istihbarat örgütlerimiz, sonra Dışişleri Bakanlığımız mensupları görüşmelere başladı. Bunu genişleterek devam ettireceğiz."

YENİ ANAYASA: BAHÇELİ'YLE GÖRÜŞTÜK

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle yeni anayasa çalışmaları kapsamında görüşmelerde bulunduklarını söyleyerek, "Sayın Devlet Bey ile yaptığımız görüşmeler var. Ülkemizin meselesini görüşme imkanı buluyoruz. Yeni anayasa konusunu da görüştük. Hazırlıklarımızı kendileriyle paylaşacağımızı da konuştuk. Onlar hazırlıklarını gönderdiler" dedi.

AKP'nin anayasa çalışmalarının da bitmek üzere olduğunu belirten Erdoğan, "Bizim hazırlıklarımız da bitmek üzere, kendilerine takdim edeceğiz. Bunlar üzerinde ortak bir çalışma yapacağız. Muhalefete de takdim edeceğiz, STK'larla da görüşeceğiz. Milletin kabul edeceği bir anayasa çıkarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar