Erbil Uluslararası Havalimanı'na füzeli saldırı

Erbil Uluslararası Havalimanı'na füzeli saldırı
Erbil polisine dayandırılan bilgilere göre patlama bir füze saldırısı nedeniyle yaşandı ve söz konusu füze Uluslararası Koalisyon Güçleri'nin karargahını hedef aldı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de, Uluslararası Havalimanı yakınlarında büyük bir patlama yaşandı.

"Kürdistan Bölgesi Anti Terör Güçleri"nden yapılan açıklamada, Erbil Uluslararası Havalimanı’na yönelik roketli saldırı düzenlendi. Roketin havalimanın yakınına düştüğü belirtildi.

Erbil polis kaynaklarının Rudaw'a aktardığına göre büyük bir patlama sesi havaalanı yakınlarından duyuldu. Aynı kaynağın aktardığına göre patlama bir füze nedeniyle gerçekleşti ve füze ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri'nin karargahını hedef aldı.

Söz konusu patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı duyuruldu. Ancak patlamanın ardından çekildiği belirtilen görüntülerde füze saldırısına takiben yangın çıktığı görülüyor.

Kürdistan İçişleri Bakanlığı’ndan ilerleyen saatlerde yapılan açıklamada ise saldırının TNT yüklü drone ile gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada can kaybının olmadığı ancak maddi zararın oluştuğu ifade edildi.

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda da yine Uluslararası Koalisyon Güçlerine füze ile saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırının ardından ABD, Suriye'deki cihatçı bir örgüte hava saldırısı düzenlemişti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar