Erbil Uluslararası Havalimanı'na roketlerle saldırı düzenlendi

Erbil Uluslararası Havalimanı'na roketlerle saldırı düzenlendi
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, saldırıdan Şii örgüt Haşdi Şabi'yi sorumlu tuttu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de bulunan Uluslararası Havalimanı'na roketli saldırı gerçekleşti.

Şii örgüt Heşdi Şabi denetimindeki bölgeden fırlatıldığı belirtilen roketler havalimanının yakınlarına düştü.

Erbil merkezli Rudaw televizyonunun aktardığına göre, Uluslararası Koalisyon Güçleri’nden bir kaynak, saldırıdan haberdar olduklarını belirterek, bölgede bulunan güçlerin alarma geçtiğini söyledi.

Uluslararası Erbil Havalimanı Müdürü Ahmed Uşyar da saldırıda havalimanın zarar görmediğini kaydetti.

'FÜZELER MUSUL YAKINLRINDAN FIRLATILDI'

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Birimi, füzelerin Haşdi Şabi tarafından fırlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, Heşdi Şabi milislerinin Musul yakınlarından Erbil Havalimanı'na roket fırlattığı belirtildi.

Saldırı ile ilgili Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Akşam saat 20:30 sularında 6 füze Uluslararası Erbil havalimanına fırlatıldı. Saldırıda herhangi bir zarar söz konusu değildir. Füzeler Bartilla’ya bağlı Şeyh Emir ve Tercele bölgelerinde bir kamyonet üzerinden ateşlenmiştir. Söz konusu bölgeler Haşdi Şabi’nin 30’uncu Tugay komutanlığının gözetimi altında bulunmaktadır. Özel timlerimiz titizlikle araştırmalarına başlamıştır. Söz konusu korkakça terör saldırısını kınayarak, bize yöneltilen her saldırıya yanıt vermek için hazır olduğumuzun altını çiziyoruz. Irak Federal hükümetinin de bir an önce saldırıya ilişkin soruşturma başlatması çağrısında bulunuyoruz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar