Engelli yurttaşlar uyardı: Bizi gözden çıkaranları biz de gözden çıkarırız

Engelli yurttaşlar uyardı: Bizi gözden çıkaranları biz de gözden çıkarırız
Türkiye’nin dört bir yayından Ankara’ya gelen engelli yurttaşlar, devlet kurumlarında istihdam edilen engellilerin sayısının 2 bin 500 olarak açıklanmasını protesto etti.

GÜNCEL - Türkiye Engelliler Konfederasyonu’nun çağrısıyla Türkiye’nin dört bir yanından Ankara'ya gelen engelliler, hükümetin engelli memur alımında verdiği sözleri tutmamasını protesto etti.

Devlet Personel Başkanlığı binası önünde biraraya gelen engelli yurttaşlar, tepkilerini, '2018’de engelliler 10 bin kadro istiyor' pankartı ve 'Sadaka değil, iş istiyoruz', 'Hani adalet hani sosyal devlet' sloganlarıyla dile getirdi.

‘BU GÜNE KADAR YAPILAN EN DÜŞÜK İSTİHDAM SAYISINI AÇIKLADILAR’

Eylemde açıklama yapan Türkiye Engelliler Konfederasyonu temsilcisi , 22 Nisan’da yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’a 90 bine yakın engellinin  katıldığı hatırlatılarak, buna rağmen ilk etapta alınacak engelli kamu personeli sayısının 2 bin 500 olarak açıklanmasının bugüne kadar açıklanan en düşük istihdam sayısı olduğunu söyledi. Baskaya, hükümete "2 bin 500 sayısı, sınava giren 90 bin dolayındaki engelli yurttaşımızın hangi yarasına merhem olacaktır?" diye sordu.

‘ÇETİN BİR MÜCADELEYE GİRİLECEĞİ MUHAKKAKTIR'

Çalışma ve Sosyal Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun Eylül 2017’de üçüncü bir atama yapacağını ve 2018 yılında toplam 5 bin engelli personel alınacağını söylediğini hatırlatan Baskaya, "Eğer bu rakamlar 8-10 bin seviyesine çekilmezse, 2014 yılında Faruk Çelik Bakanımız döneminde olduğu gibi çetin bir mücadeleye girileceği muhakkaktır" dedi. 

‘BİZ DE HÜKÜMETİ GÖZDEN ÇIKARIRIZ’

Hükümetin engellileri gözden çıkardığını belirten Baskaya, hükümeti şu sözlerle uyardı:

"Son açıklanan seçim paketinde engellilere yönelik hiçbir kazanım öngörülememiş olması ve engelli kamu personeli istihdamı için 2 bin 500 rakamı gibi zavallı bir rakamın telaffuz edilmesi, bu yönde kuvvetli işaretler vermektedir. Unutulmamalıdır ki, engellileri gözden çıkaran hükümetleri, engelliler de gözden çıkarır.

(Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar