Enerji-Sen'den işçi çıkaran EnerjiSa'ya: Atılan işçiler 24 saat içerisinde geri alınsın

Enerji-Sen'den işçi çıkaran EnerjiSa'ya: Atılan işçiler 24 saat içerisinde geri alınsın
DİSK'e bağlı Enerji-Sen, son haftalarda 24’ün üzerinde işçiyi işten çıkaran EnerjiSa’yı Ankara’da bulunan Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde protesto etti.

Elektrik dağıtım şirketi EnerjiSa, Ankara ve Batı Karadeniz bölgelerinde son haftalarda 20'nin üzerinde işçiyi çeşitli gerekçelerle işten çıkardı. DİSK'e bağlı Enerji-Sen, işçilerin 24 saat içerinde işe iade edilmeleri ve işten çıkartmalara son verilmesi talebiyle Ankara'da bulunan Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde protesto eylemi yaptı. "Atılan işçiler geri alınsın", "Patron, sarı sendika işbirliğine son", "İşten atmalara son" yazılı dövizler taşıyan işçilerin eylemine CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün de destek verdi.

‘EN UFAK SORUNDAN DAHİ İŞÇİLER SORUMLU TUTULUYOR’

İşten çıkarılan işçilerden Mehmet Ali İçindere, iş yerinde sorunlara tepki gösterdikleri için işten çıkarıldıklarını belirterek, işyerinde yetkili sendika olan Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası'na (TES-İŞ) tepki gösterdi. İçindere'nin açıklaması şöyle:

"Şimdi Başkent Elektrik’in faaliyetinin olduğu çeşitli illerde sendika temsilcisi arkadaşlarımızın da dahil olduğu işçiler işten çıkarılıyor. Geri kalan arkadaşlarımız, bizim işten çıkarılmamız örnek gösterilerek kış günü işinden edilmekle tehdit ediliyor. Şirket bir yandan kamuoyundaki imajını düşünerek sendikal sebepler olmadığını ileri sürüyor ve farklı sendikalara üye işçilerin de işten çıkarılması bu duruma örnek gösteriliyor. Ama bir yandan da arkadaşlarımız aba altından sopa gösterilerek istifaya zorlanıyor, en önemlisi de yakaladığımız birlik ruhu parçalanmaya çalışılıyor. Maalesef adı sendika olan ama sendikayla hiçbir alakası olmayanlar da bu durumun sahadaki en büyük icracısıdır. Yalanlar, sarı sendika kanalıyla yayılıyor, işçilerin üzerinde korku atmosferi yine sarı sendika kanalıyla yaratılıyor. Bu da patronlarla sarı sendikalar arasındaki iş birliğinin en basit örneklerinden biridir.

Kuralsız, güvencesiz ve dolayısıyla da huzursuz bir çalışma ortamıdır. Bu çalışma ortamında yaşanılan en ufak sorundan dahi biz işçiler sorumlu tutulmaktayız. Sorumluluğumuz olmayan konulardan bile suçlu çıkartılmaya çalışılmaktayız. Ve tüm bunlara itiraz ettiğimiz için de işsiz kalmaktayız."

‘ISPARTA'DA ENERJİ İŞÇİLERİ BU HALKA HİZMET ETTİ’

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, 4 gün elektrik kesintisi yaşanan Isparta'da enerji işçilerinin görev yaptığını anımsatarak, şirket yönetimine şu çağrıda bulundu:

"Biz enerji işçisiyiz, hayatı üretiyoruz. Isparta'yı iyi hatırlayın. Buradaki arkadaşlarımızdı orada göreve gidenler. Isparta'da enerji işçileri 'Sorumluluk bizdedir' dedi. Bebekler soğukta üşümesin diye bu halka hizmet etmek için gittiler. Dün teşekkür edenler, bugün işçiler haklarını aradıkları için kapının önüne koyuyorlar. 24 saat içerisinde taleplerimizi kabul etmezlerse, atılan işçi arkadaşlarımız iş başı yaptırılmazsa tüm Enerji-Sa'ya bağlı fatura merkezlerini eylem alanına çevireceğiz. İşten atmalar son bulsun, atılan işçiler geri alınsın"

‘MASA BAŞINDA ÇÖZMEK İSTİYORUZ’

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da, "Eğer bize bir randevu verirlerse biz masa başında görüşerek konuşarak bu işi çözmek istiyoruz. Biz iş barışından yanayız. İşyerlerindeki fabrikadaki bacanın sönmesinden değil, tütmesinden yana olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu. (ANKA)

Öne Çıkanlar