En iyi dolar/TL tahmincisinden S&P yorumu

En iyi dolar/TL tahmincisinden S&P yorumu
Mizuho Bank'a göre, S&P’nin Türkiye’nin notunu düşürmesi, önceki notun da yatırım yapılabilir seviyenin altında olduğu için TL üzerindeki etkisi sınırlı olabilir...

EKONOMİ - Bloomberg'de yer alan habere göre, Mizuho Bank EM’den Masakatsu Fukaya S&P’nin Türkiye’nin notunu düşürmesinin, önceki notun da yatırım yapılabilir seviyenin altında olması sebebiyle lira üzerindeki etkisinin sınırlı olmasını beklediğini belirtti. 

İLGİLİ HABER: NOT İNDİRİMİNİN ETKİLERİ ZAMANLA GÖRÜLECEK

Bloomberg'e konuşan Fukaya "Yatırım yapılabilir altı nota sahip ülkenin tahvilini alamayan kurumsal yatırımcılar halihazırda bu alımlarını durdurmuştu. Dolayısıyla ek satış beklenmiyor" dedi.

Fukaya, Japon perakende yatırımcılarının kredi notuna bakarak yatırım yapacaklarını düşünmediğini, lira için halen carry trade’in önemli olduğunu belirtti. 

Bloomberg'in sıralamasına göre Mizuho 2018 birinci çeyrek itibariyle dolar/TL'de en iyi tahmin yapan kurum konumunda. 

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notunu enflasyon görünümünde bozulma, TL'deki değer kaybı ve ülkenin bozulan dış pozisyonunu gerekçe göstererek bir kademe düşürürken, görünümü negatiften durağana çevirdi.

Türkiye'nin kredi notu böylece yatırım yapılabilir düzeyin üç kademe altında bulunan BB-'ye inmiş oldu. 

Öne Çıkanlar