Dilek İmamoğlu: En çok o gidilmeyen gecekondu mahallelerine gitmeyi istiyorum

Dilek İmamoğlu: En çok o gidilmeyen gecekondu mahallelerine gitmeyi istiyorum
İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, biz hep kadınları konuşuyoruz ama, belki erkeklerin de ihtiyacı var' diyerek çözümün birlikte bulunacağına dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Seçimleri’ne sayılı günler kala CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Balkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, eşiyle birlikte yaşadığı seçim sürecini Sözcü'den Özlem Gürses'e anlattı.

Seçimi büyük bir farkla alacaklarını dile getiren Dilek İmamoğlu, kendilerine verilen desteğin iki katına çıktığını söyledi.

'İLK ZAMANLAR YÜRÜYEBİLİYORDU ŞİMDİ OTOBÜSLE BİLE MİTİNG ALANINA GİDEMİYOR'

Eşinin artık yoğunluktan sokakta yürüyemediğini söyleyen Dilek Kaya İmamoğlu, "Ekrem İmamoğlu seçim çalışmasına başladığı dönemde pazara çıkıyordu, ilk zamanlar yürüyebiliyordu. Son haftalara doğru pazarda yürüyememeye başlamıştı. Şimdi ise bırakın pazarı, biz otobüslerle bile miting alanına gidemiyoruz. Binlerce insan yolunu kesiyor, ‘Başkanım her şey çok güzel olacak’ diye" ifadelerini kullandı.

Seçim mitinglerine bakıldığında kadınların ve gençlerin yoğunluğuyla karşılaşıyoruz. Bunun sebebinin işsizlik olduğunu belirten Dilek Kaya İmamoğlu, kadınların ve gençlerin  kendilerini ötelenmiş hissettiklerini belirten Dilek İmamoğlu, "Ekrem onların umudu oldu" diyor:

"Eğitim sistemi çökmüş durumda Türkiye’de. Üniversite bitiren gençlerimizin ikisinden biri şu anda işsiz. Kadınlar çok hırpalandılar. Kadın hakları mücadelesi veriyorken, bugün geldiğimiz noktada sanki o mücadelelerin hiçbiri verilmemiş gibi, haklarımız elimizden alınmış gibi. Ben her zaman kadın konularına çok duyarlı biri olarak yaşadım. Yaşadığımız toplumda da, dünya genelinde de kadınlar ikinci sınıf vatandaş. Bunu gördükçe acısını içimde hissediyorum. Süreç içerisinde bu konulara çok büyük katkıda bulunacağım. Kadınların güçlendirilmesi hem kendileri, hem toplum açısından çok önemli. Kadınlar kendilerini ötelenmiş hissediyorlar toplumda, gençler de öyle… Ekrem onların umudu oldu."

'BİZ HEP KADINLARI KONUŞUYORUZ BELKİ ERKERKLERİN DE İHTİYACI VAR'

Ekrem İmamoğlu’nun seçim meydanlarında dile getirdiği 'kent yoksulluğu anlatıyor' sözünü değerlendiren Dilek İmamoğlu, "Bir şehrin yoksulluğunu gidermenin en önemli etkeni istihdam yaratmak, yani onları yoksul bırakıp sonra da yardım yaparak çözülmüyor. Bu insanın içini acıtan bir şey. Gençlerin hiç bir meslek sahibi olmamaları, annelerin evden dışarıya çıkamamaları, çalışmak isteyen annelerin hem eğitimsiz hem tecrübesiz olmaları… Ben en çok o gidilmeyen gecekondu mahallelerine gitmeyi, onlara dokunmayı istiyorum. Biz hep kadınları konuşuyoruz ama, belki erkeklerin de ihtiyacı var. Birlikte çözümler bulacağız" dedi.

Öne Çıkanlar