Emniyet ve MİT'ten Savunma Sanayii Başkanlığı'na operasyon

Emniyet ve MİT'ten Savunma Sanayii Başkanlığı'na operasyon
Operasyon kapsamında 6 kişi gözaltına alındı.

Ankara’da MİT ve Emniyet’in düzenlediği ortak operasyonunda, Savunma Sanayii Başkanlığı’nda (SSB) görevli çalışanların da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

TRT Haber'in haberine göre Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’nın (MİT) 1 yıldır Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile koordine yürüttüğü çalışmalarda eski bir SSB çalışanı ile çıkar ilişkisinde bulunan şirket temsilcileri tespit edildi.

Eski SSB çalışanının yürütülen ihale, proje, tedarik ve maliyetleriyle ilgili bilgileri savunma sektöründe faaliyet gösteren ve yabancı firma temsilciliği yapan şirket yetkililerine aktardığı, bunun karşılığında rüşvet aldığı iddia edildi.

Şirket yetkilerinin ise söz konusu bilgileri, temsilciliğini yaptıkları firmalarla paylaştıkları, ihale ve projelerde avantaj sağladıkları tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün de desteğiyle operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 6 kişiden birinin eski proje müdürü olduğu aktarıldı.

Eski müdürün evinde 5 milyon euronun üzerinde döviz bulunduğu ileri sürüldü.

Gözaltına alınan diğer kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda da yüklü miktarda döviz bulunduğu, evdeki dijital materyallere el konulduğu kaydedildi.

Öne Çıkanlar