Emniyet Müdür Vekili, 'borcunu ödemediği' gerekçesiyle gazetecinin boğazını sıktı

Emniyet Müdür Vekili, 'borcunu ödemediği' gerekçesiyle gazetecinin boğazını sıktı
İskilip İlçe Emniyet binasında Emniyet Müdür Vekili'nden şikayetçi olmak isteyen Ferdi Karabıyık'ın şikayeti işleme konulmadı. Karabıyık, Jandarma Komutanlığı'na giderek şikayetçi oldu.

Çorum'un İskilip ilçesinde gazeteci Ferdi Karabıyık'ın TV programı çekimi yapmak için izin almaya gittiği İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Emniyet Müdür Vekili Erol Karasu tarafından darp edildiği iddia edildi. Darp olayının ardından Emniyet binasında Erol Karasu'dan şikayetçi olmak isteyen gazetecinin şikayeti işleme konulmadı. Bunun üzerine Ferdi Karabıyık, Jandarma Komutanlığı'na giderek burada Karasu hakkında şikayetçi oldu.

İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu da alan Ferdi Karabıyık, Gazete Duvar'dan Elvan Yılmaz'a şunları söyledi: 

"Karasu’ya durumu anlattığımda izni kendisinden değil kaymakamlıktan almamı söyledi. Ben de 'Tamam ben gidiyorum' dedim. Odada o esnada benim de tanıdığım Hüseyin Bodur isminde arkadaş vardı. Erol Karasu bana 'Dur gitme' dedi. 'Sen Hüseyin Bodur’un borcunu neden ödemiyorsun' dedi. Ben de kendisine, 'Başkomiserim bu olay bizim aramızda siz bu işe karışmayın' dedim. 'O da ne demek karışma ben sizin aranızı bulmak zorundayım bu mevzuyu uzatan sensin. Seni döverim' diyerek üzerime yürüyerek duvara yaslayıp boğazımı sıktı."

Erol Karasu'nun odadan çıkmasına izin vermediğini söyleyen Karabıyık, "Kendisine beni bırakmasını söylememe rağmen, 'Bu olayı çözmeden buradan gidemezsin' dedi. Ben de kendisine halen boğazımı sıkarken güçlükle beni bırakmasını söyleyerek, 'Ben sana ne yaptım' dedim. O da bana kendisine hakaret ettiğimi söyledi. Erol komiser boğazımdan tutarken kendisine ben iyi değilim diyerek elinden kurtulup odayı terk ettim" dedi.

Şikayetinin işleme alınmadığını aktaran Ferdi Karabıyık, "Olay sonrası emniyet müdürlüğünün alt katına indim. Orada bulunan polis memuruna Erol Karasu’dan şikayetçi olduğumu söyledim. Ancak polis memuru şikayet dilekçesini alamayacağını söyledi. Ben de İskilip İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek şikayette bulunmak zorunda kaldım" diye konuştu.

Öne Çıkanlar