Emine Şenyaşar'dan 14 Haziran'da yapılacak anmaya çağrı: Yanımızda olun

Emine Şenyaşar'dan 14 Haziran'da yapılacak anmaya çağrı: Yanımızda olun
AKP’liler tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar, katliamın yarın yapılacak yıl dönümü anması için ‘Ben herkes için adalet istiyorum. Yarın yanımızda olun’ çağrısında bulundu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 462’nci gününe girdi. Anne ve oğlu sabah erken saatlerde yine adliye binasının önüne gelerek nöbetlerini başlattı. Adliyeye yolu düşen avukat ve yurttaşlara katliama ve verdikleri adalet mücadelesine dair bilgilendirmede bulunan anne ve oğlu, katliamın yıl dönümü olan 14 Haziran’da gerçekleştirecekleri anmaya herkesi katılmaya davet etti.

‘HASTANEDE DOKTORLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE İNSAN ÖLDÜRDÜLER, ARTIK YETER'

Birçok engelleme ve zorluğa rağmen 462 gündür kesintisiz Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar, yarın yapılacak anmaya dikkat çekerek "4 yıldır anma yapmadık. Taziye daha kuramadık. Herkes yarın bizim yanımızda olsun. Fadıl’ım bırakılsın, adalet gelsin, o zaman taziye kuracağız. Ben herkes için adalet istiyorum. Adalet yerini bulsun. Adalet gelmeden ben buradan kalkmayacağım. Artık yeter, biz de evimizde oturmak istiyoruz. 3 kişi öldürdüler, oğlumu serbest bıraksınlar. 4 yıl bitti, 5’inci yılına giriyor. Bu zulüm artık son bulsun. Çocuklarımı öldürenler yakalansın. Neden yakalanmıyorlar? Hastanede doktorların gözü önünde insan öldürülmez. Ben hastayım, buraya zorluklarla geliyorum. Öleceksem burada öleyim" şekline konuştu.

Aile sosyal medya hesabından da yarın yapılacak anmaya dikkat çekerek, 'Adalet için Urfa'dayız' etiketiyle şu mesajı verdi: "Ahlak; kimden gelirse gelsin haksızlığa karşı çıkmak, kim olursa olsun hak arayana destek olmaktır." (MA)

Öne Çıkanlar