Emine Şenyaşar: Savcılar bana değil, hastane davasını açsın

Emine Şenyaşar: Savcılar bana değil, hastane davasını açsın
Adalet talep edenler için sembole isme dönüşen Şenyaşar, hakkında ‘hakaret’ ettiği gerekçesiyle açılan dava ve soruşturmalara değinerek ‘Savcılar bana değil, hastane davasını açsın’ dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 557’nci gününe girdi. Anne ve oğlu, sabah erken saatlerde Urfa Adliyesi önünde bulunan beton bariyerlere "Şenyawşaer ailesi için adalet herkes için adalet" yazılı pankartı asarak nöbeti başlattı. Nöbette Emine Şenyaşar, Kürt yazar Ali Oruç’un kalemle aldığı "Adalet" kitabını ile geldi. 

 Şenyaşar, nöbet eyleminde sarf ettiği sözlerden kaynaklı hakkında açılana dava ce soruşturmalara değinerek, "Bize hala zulüm ediyorlar. Bugüne kadar çok zulüm gördük. Benim oğlum cezaevinde, iki tanesini de hastanede öldürdüler. Neden bu devlet böyle yapıyorlar?" dedi.

Şenyşar konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Çocuklarımın katillerine değil bize mahkeme açıyorlar. Bana neden hakaret ettiğimiz soruyorlar. İnsanlar hastanede öldürülmez. Bunu Erdoğan bilmiyor mu? Onunda çocukları var. Ben hastayım çocuğumu bıraksınlar bende eve gidip oturayım. Bütün bunlara rağmen neden benim çocuğum bırakılmıyor? Bu zulmü kim bize reva görüyorsa aynısını yaşasın. Ben bunu yapanlara hakkımı helal etmiyorum. Savcılar bana değil, hastane davasını açsın."(MA)

Öne Çıkanlar