Emine Şenyaşar: Erdoğan çocuklarımın suçunun olmadığını bilmiyor mu?

Emine Şenyaşar: Erdoğan çocuklarımın suçunun olmadığını bilmiyor mu?
‘Emine’nin Erdoğan'ın da çocukları var. Benim bir yıldır çektiğim acılardan haberi yok mu? Çocuklarımın suçsuz yere öldürüldüğünü herkes biliyor.’

Urfa Adliyesi önünde katledilen eşi ve çocukları için Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar, kadınlara çağrıda bulunarak "Gelin, yaşadığımız zulme şahit olun" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a seslenen Şenyaşar "Emine’nin Erdoğan'ın da çocukları var. Benim bir yıldır çektiğim acılardan haberi yok mu? Bu nasıl devlet, bu nasıl adalet?" diye sordu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 338'inci gününde sürüyor. Dün sağlık sorunlarından kaynaklı adliye binası önüne gelemeyen anne Şenyaşar, bugün Cumartesi Annelerinin kendisi için ördüğü şalla birlikte adliye binası önüne gelerek oğluyla birlikte yeniden nöbeti başlattı.

‘ÇOCUKLARIMI KATLEDENLER ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA GEZİYOR’

Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti’nin "zulüm" altında devam ettiğini belirterek "Bütün kadın milletvekilleri başta olmak üzere, kadınlar gelsin Urfa Adliyesi önünde yaşanan zulmü görsün. Bu bize yaşatılanlara şahit olsunlar. Çocuklarımı katledenler bugün ellerini kollarını sallayarak dışarıdalar. Ben bir yıldır Urfa Adliyesi önündeyim" dedi.

‘EMİNE ERDOĞAN’IN DA ÇOCUKLARI VAR’

Elazığ Cezaevi’nde yaklaşık 4 yıldır tutulan oğlu Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılması çağrısında bulunan Şenyaşar, "Oğlum bırakılsın, artık yeter. Biz de eve gitmek istiyoruz. Ben burada oğlumu bekliyorum. Ölmeden önce oğlumu görmek istiyorum. Oğlum bırakılmadan buradan kalkmayacağım. Erdoğan bilmiyor mu çocuklarımın suçu yok? Emine’nin Erdoğan'ın da çocukları var. Benim bir yıldır çektiğim acılardan haberi yok mu? Çocuklarımın suçsuz yere öldürüldüğünü herkes biliyor. Ben 4 mevsimdir buradayım. Artık bu zulmü kaldıramıyorum. Bu nasıl devlet? Bu nasıl adalet?" diye sordu. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar