Emine Şenyaşar adliye önünde: Burası evim oldu

Emine Şenyaşar adliye önünde: Burası evim oldu
Kurban Bayramı’nın ilk gününü Urfa Adliyesi önünde oğlu ile karşılayan Emine Şenyaşar, ‘Ailemi katlettiler. Bir buçuk yıldır evim adliyenin önü oldu’ dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 488'inci gününe girdi. Aile Kurban Bayramı’nın ilk gününde sabahın erken saatlerinde Suruç'ta bulunan evlerinden yola çıkarak Urfa Adliyesi önüne geldi. Emine Şenyaşar, "Bugün bayram ama biz evde oturamıyoruz. Çocuklarımı torunlarımı bırakıp buraya geliyorum" dedi.

 Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre  Ferit Şenyaşar, Kurban Bayramı'nı adliye önünde geçirdiklerine dikkat çekerek, "Bugün İslam alemi için kutsal bir gün. Aileler bugün kurbanlarını keserek, misafirlerini ağırlarlar. Evlatlarının, torunlarının, büyüklerinin evlerine giderler. Normal şartlarda annelerinin babalarının ellerini öperler ama bir anne bugün bayramın ilk günü Urfa Adliyesi önünde" diye belirtti.

ADALETİ SAĞLAMAYAN YETKİLİLERE İSTİFA ÇAĞRISI

Yaşanan katliamın tüm Türkiye kamuoyu tarafından bilindiğini vurgulayan Şenyaşar, "Bu annenin 2 evladı ve eşi hastanede katledildi. Bir oğlu da üstünlerin talimatıyla 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. Annenin evlatlarını evinde karşılaması gerekirken, yuvasını yıkmışlar. Çocuklarını öldürmüşler. Bir çocuğunu suçsuz şekilde cezaevine atmışlar. Anne evinde oturamadığı için yine adliye önünde. Bugün yetim kalan torunlarda annenin elini öpmeye geldiler" diye konuştu. Yaşadıkları zulme sessiz kalanlara seslenen Şenyaşar, "Yapacakları bir şey olmadığını söylemesinler" diyerek, adaleti sağlamayan yetkililere de istifa çağrısında bulundu.

'ZULMÜ YAPANLAR KAYBEDECEK'

"Ailemize karşı bir katliam yapıldığını dosya savcısından başsavcıya, başsavcıdan Adalet Bakanına oradan Cumhurbaşkanına kadar herkes çok iyi biliyor" diyen Şenyaşar, "Ama bu katliamı yapan iktidar partisinin milletvekili ve yandaşları olduğu için kimse bir şey yapamıyor. Üstünlerin talimatı uygulanıyor. Savcılar etkisiz kılınmış. Yarın öbür gün Cumhurbaşkanı seçilmişlerini Urfa’ya gönderecek, kendisi de gelecek. Urfa’ya gelen seçilmişleri anne karşılayacak. Anneye verecekleri cevapları olacak mı? Biz Türkiye’de mevcut bulunan yasaların uygulanmasından başka bir şey istemiyoruz. Tek kişilik hücrede tutulan oğlu bırakılmadan anne buradan gitmeyecek. Bu zulmü yapanlar kaybedecek" ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN DA EŞİ EMİNE DE BUNLARI GÖRMÜYOR MU?’

Anne Emine Şenyaşar ise, "Bugün bayram ama biz evde oturamıyoruz. Çocuklarımı torunlarımı bırakıp buraya geliyorum. Oğlum Fadıl 5 yıldır tek kişilik bir hücrede tutuluyor. Bunu yapanlar neden hala ceza almıyor? Kamera kayıtlarını saklıyorlar. Fadıl’ı serbest bıraksınlar artık yeter. Ailemi katlettiler. Ailemi de torunlarımı da perişan ettiler. Bir buçuk yıldır evim burası adliyenin önü oldu. Erdoğan da eşi Emine de bunları görmüyor mu?" diye sordu.

Bayramın birinci günü aileyi, şehir dışından gelen yurttaşlar ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urfa İl Kadın Kolları üyeleri ziyaret etti.

Öne Çıkanlar