Emine Erdoğan'ın yemek kitabı için 1,1 milyon TL'lik ihale

Emine Erdoğan'ın yemek kitabı için 1,1 milyon TL'lik ihale
Emine Erdoğan’ın önsözünü kaleme aldığı ve tanıtımına katkı sağladığı Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabının yeni baskısı için yapılan ihale sonuçlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hazırladığı "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının yeni baskısı yapılacak. 

Geçen yıl ilk baskısı yapılan kitap için Kültür ve Turizm Bakanlığı 250 bin TL baskı, 700 bin TL ise tanıtım masrafı yapmıştı. Kitabın yeni baskısı için yapılan ihalenin sonuçlandığı ve 6 bin adet İngilizce, 6 bin adet de Türkçe olmak üzere toplam 12 bin adet baskısının yaptırılacağı açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, açık ihale yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleyle bakanlık ile Başak Matbaacılık arasında sözleşme imzalandığı bilgisini verdi. Bakanlık, 11 Nisan’da "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı ve Turkish Cusine with Timeless Recipes" adıyla ihaleyi duyurmuştu.

Milli Kütüphane Hizmet Binası’nda 18 Mayıs’ta düzenlenen ihale kapsamında imzalanan sözleşmenin bedeli 1 milyon 148 bin 760 TL oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ihale için hazırlanan teknik şartnamede, yeni baskı sürecinin 60 gün içinde tamamlanacağı ifade edildi.

ERDOĞAN'IN İFADELERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Geçen yıl kitapla ilgili konuşan Emine Erdoğan, "Evimin mutfağında çok kültürlülük hakim" diyerek şunları söylemişti:

"Ben Siirtliyim. Fakat İstanbul'da doğup büyüdüm. Dolasıyla İstanbul Mutfağı'na daha hakimim. Farklı yöresel mutfaklardan birçok tarifi pişiriyoruz. Çok severek tükettiğimiz lezzetler arasında; kitel, perde pilavı, sever basal çorbası var. Zeytinyağlılar da soframızda sıklıkla yer alır. Tayyip Bey'in Karadenizli olması nedeniyle, bu mutfak kültürünü de benimsedim. Oldum olası farklı lezzetlere açığım. Yemek kitaplarında veya gazete kupürlerinde gördüğüm tarifleri denerdim. Hatta hiç unutmadığım bir fasulye pastası tarifim var. Bu pastayı yiyen içinde un olmadığına inanamıyor."

Türkiye'deki enflasyon nedeniye artan fiyatlar yüzünden halk açlık ve yetersiz beslenmeyle uğraşırken Emine Erdoğan'ın saray sofrasındaki yiyeceklerden bahsetmesi tepki çekmişti.

Bu açıklamadan bir süre önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "manda yoğurdu yeyin" tavsiyesi vermesi de tepki toplamıştı.

Öne Çıkanlar