Emine Erdoğan'ın yeğeni THY'de Genel Müdür Yardımcısı oldu

Emine Erdoğan'ın yeğeni THY'de Genel Müdür Yardımcısı oldu
Emine Erdoğan'ın yeğeni ağustos ayında da THY Uçuş Eğitim ve Hava Limanı İşletme Anonim Şirketi’nde temsile yetkili yönetim kurulu üyesi olmuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yeğeni Baran Gülbaran, Türk Hava Yolları'nda (THY) Uçuş İşletme'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu.

Geçtiğimiz günlerde görevden alınan THY Uçuş İşletme'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Alpa'nın yerine Emine Erdoğan’ın yeğeni Baran Gülbaran getirildi.

ANKA'nın aktardığı habere göre; THY Uçuş Eğitim Başkanı olarak görev yapan Sorumlu Kaptan Pilot Baran Gülbaran'ın Uçuş İşletme'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandığı kurum tarafından duyuruldu. Öte yandan, Baran Gülbaran'dan boşalan Uçuş Eğitim Başkanlığı'na da Eğitim Müdürü (777 filo) Murat Gökkaya getirildi.

Baran Gülbaran Ağustos 2020’de de THY Uçuş Eğitim ve Hava Limanı İşletme Anonim Şirketi’nde temsile yetkili Yönetim Kurulu Üyesi olmuştu.

1980 doğumlu olan Baran Gülbaran’ın havacılık kariyeri 28 yaşında başladı. 2008’de THY’nin Boeing 737 filosunda uçuş kariyerine başlayan Gülbaran, 2008’den 2013 yılına kadar şirketin tip eğitim şefliği ve tip müdürlüklerinde ikinci pilot olarak görev aldı. 2013 yılının sonunda ise Gülbaran, Boeing 737 filosunda kaptan pilot olarak görev yapmaya başladı.

Gülbaran, THY Ekip Planlama Başkanı olarak 3 yıl süreyle görev yaptı. 2020 ocak ayında 777/787 filosunda görevlendirilmek üzere tip eğitimine başlayan Gülbaran, 2020 yılı şubat ayından bugüne kadar uçuş eğitimden sorumlu yönetici olarak görev yaptı.

KARTAL İMAM HATİP MEZUNLARI YÖNETİMDE

Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre, THY Uçuş Eğitim ve Hava Limanı İşletme Anonim Şirketi'ndeki temsil değişimi Ağustos 2020’de yapıldı. Şirketin yönetim kurulu listesinde Gülbaran’ın dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşları İlker Aycı, Yahya Üstün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeniyle evli olan Murat Şeker ve Abdülkerim Çay’ın yer aldığı görüldü.

Öne Çıkanlar